fbpx
Annonse
Annonse
Sarpsborgs Mikael Dyrestam takler Kristiansunds Liridon Kalludra under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Kristiansund på Sarpsborg stadion.Foto: Christoffer Andersen / NTB
Sarpsborgs Mikael Dyrestam takler Kristiansunds Liridon Kalludra under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Kristiansund på Sarpsborg stadion.Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sarpsborg slet lenge hjemme mot et Europa-jagende Kristiansund, men etter å ha blitt redusert til ti mann sikret Sebastian Jarl 1-1 med en sen utligning.

Kristiansund er ett av høstens formlag og kunne gått forbi Rosenborg med seier onsdag. Men Jarls seine utligning gjør at KBK fortsatt er poenget bak Europa-plassen, mens Sarpsborg har ni poeng ned til Mjøndalen på nedrykksplass.

Målet kom etter at Sarpsborg hadde spilt over en omgang med en mann mindre etter at Mikael Dyrestam fikk sitt annet gule kort for en hodeløs takling like før pause. Jarl plukket opp en retur, lukket øynene og hamret ballen i mål.

– Jeg står for det jeg har gjort, men samtidig skammer jeg meg litt over at Sebastian ikke har fått spille mer. Han har en lys framtid, sa Sarpsborg-trener Mikael Stahre til Dplay.

– Det er ikke en seier, men det er et veldig viktig poeng, så jeg er fornøyd, jeg. Vi bestemte oss for å gi det en ordentlig sjanse i 2. omgang, og det fungerte bra, sa Jarl etter sitt første eliteseriemål.

Magi ga 1-0

Lenge så det ut til at et øyeblikks fotballmagi fra Kristiansund etter 21 minutter, med en blanding av Jürgen Klopps gegenpress og Barcelonas tiki-taka-fotball skulle avgjøre. Toppscorer Amahl Pellegrino vant ballen høyt i banen etter sterkt press, og deretter gikk det fort.

Raske pasninger, gode løp og hælspark førte til at ballen endte opp hos Olaus Skarsem, som styrte den opp i krysset. Men Sarpsborg nektet å gi opp, og fem minutter før full tid fikk Jarl kriget inn 1-1 etter klyngefotball i femmeteren.

– Vi spilte en av våre beste omganger i første omgang, så klarte vi å levere det her i den andre. Det er veldig leit, og pinlig. Med den gulroten vi har foran oss, viser det at vi kanskje er et litt for langt steg bak å kunne kjempe om Europa, sa Pellegrino.

– De får energi av å bli ti mann, og det så motsatt ut for oss, fortsatte Pellegrino, som tok på seg deler av skylda for poengtapet etter flere brente sjanser.

I neste runde venter Brann på bortebane for sarpingene, mens Kristiansund tar imot Odd.

Hardkjør mot Sarpsborg-målet

At det var Kristiansund som gikk til pause med ledelse var langt fra ufortjent. Gjestene overkjørte Sarpsborg i første omgang og kunne ha ledet med mer enn ett.

Flamur Kastrati, som gjorde comeback etter å ha vært suspendert på grunn av sin «soper»-kommentar i kampen mot Vålerenga, var frisk for KBK.

Samtidig fikk Amahl Pellegrino flere muligheter til å øke sitt forsprang i kampen om å bli seriens toppscorer. Kristiansund-spissen blir imidlertid stående på 23 mål etter å ha brent sine sjanser onsdag.

Sarpsborg presset på for å komme tilbake i kampen etter pause, men slet med å komme til annet enn halvsjanser før det endelig løsnet fem minutter før full tid.

Sarpsborg har igjen Brann borte, Sandefjord hjemme og avslutter med en vanskelig bortekamp mot Molde.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte