Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
18 desember 2020 07:58
Del på Facebook
TV 2 får redusert kompensasjon for 2019 med 5,8 millioner kroner fordi flertallet av de redaksjonelt ansatte ikke jobbet fra Bergen fram til 1. august samme år. Illustrasjonsfoto: Kent Skibstad / NTB
TV 2 får redusert kompensasjon for 2019 med 5,8 millioner kroner fordi flertallet av de redaksjonelt ansatte ikke jobbet fra Bergen fram til 1. august samme år. Illustrasjonsfoto: Kent Skibstad / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 har ikke oppfylt et krav om at flertallet av de redaksjonelle medarbeiderne skal være i Bergen, mener Medietilsynet, som nå reduserer støtten til kanalen.

For å oppfylle allmennkringkastingsoppdraget skal hovedredaksjonen og nyhetsredaksjonen til TV 2 ligge minst hundre kilometer utenfor Oslo.

– Lokaliseringen av TV 2s redaksjonelle virksomhet utenfor hovedstaden er ett av de viktigste formålene med kompensasjonsordningen, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet i en pressemelding.

Ifølge tilsynet hadde ikke TV 2 flesteparten av sine redaksjonelle medarbeidere på plass i hovedredaksjonen i Bergen fra før 1. august 2019, og kravet om lokalisering ble ikke oppfylt de sju første månedene med den nye allmennkringkasteravtalen.

Redusert kompensasjon

Staten og TV 2 har en avtale som innebærer at TV 2 over fem år kan få inntil 135 millioner kroner årlig for å oppfylle kravene til allmennkringkasting.

TV 2 har allerede mottatt full kompensasjon for 2019, men beløpet skal reduseres som følge av bruddet på lokaliseringskravet.

Etter avtalen får TV 2 dekket de faktiske merkostnadene som skyldes kravet om lokalisering utenfor Oslo, som ifølge TV 2 var på cirka 12,5 millioner kroner i 2019. Fra 1. januar til 1. august 2019 var kostnadene på litt over 5,8 millioner kroner, ifølge en revisorbekreftet rapport fra TV 2.

TV 2: Ingen dramatikk

Organisasjon- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 sier at det ikke er dramatikk knyttet til reduksjonen.

– Den har vi vært kjent med lenge. Vi har vært åpne om avviket både med departementet og Medietilsynet fra starten av. Avviket har en god forklaring. Før avtalen ble signert hadde vi to valg, enten å utsette avtalen ett år eller å rette opp avvikene underveis, og vi har rettet opp underveis og leverer nå på dette punktet, sier hun til NTB.

– Vi forstår at vi ikke kan få kompensert noe vi ikke har levert og kommer til å ta dette til etterretning, sier hun videre.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse