Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
28 desember 2020 20:58
Del på Facebook
Hitra kommune og nabokommunen Frøya hasteinnfører strenge tiltak i en uke for sine til sammen rundt 10.000 innbyggere mandag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Hitra kommune og nabokommunen Frøya hasteinnfører strenge tiltak i en uke for sine til sammen rundt 10.000 innbyggere mandag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kommuneoverlegene i Hitra og Frøya i Trøndelag har besluttet å hasteinnføre strengere koronatiltak fra mandag klokka 23 for å begrense smitten i øyregionen.

Øykommunene vedtok mandag at alle kun skal ha maksimalt fem nærkontakter, at det kun skal være maksimalt fem gjester ved private arrangementer og sosiale sammenkomster, og at det ikke skal gjennomføres offentlige arrangementer.

Det skal heller ikke gjennomføres organiserte fritidsaktiviteter eller breddeidrett for alle over 19 år.

Koronatiltakene gjelder i første omgang til og med mandag 4. januar.

Politiets ansvar

Kommunene har forståelse for at mange legger ned en formidabel innsats.

– Det at vi nå innfører en forskrift, er ikke et signal om mistillit til de tiltak og anbefalinger dere innbyggere allerede legger ned en betydelig innsats i, skriver kommunene i en felles pressemelding.

I pressemeldingen understrekes det at det er politiet som har ansvar og myndighet til å følge opp smittevernforskriftene.

– Vi anmoder om å ha tillit til din nabo eller bekjent. Det kan ligge særlige grunner eller unntak til grunn for at denne personen gjør som han eller hun gjør.

Til sammen i de to kommunen er det rundt 10.000 innbyggere.

To nye smittetilfeller

Søndag ble alle skoler og barnehager på Hitra stengt fram til 17. januar, etter at det siden 17. desember da var påvist 47 smittetilfeller knyttet til utbruddet i Hitra kommune.

Mandag er det påvist to nye smittetilfeller, begge barn, som gjør at antallet smittede totalt er oppe i 49 siden 17. desember. To nye er i hjemmeisolasjon.

Hitra sykehjem ble også midlertidig stengt for besøkende, og kommunen oppfordrer alle butikker og større bedrifter til å holde stengt til 4. januar.

112 personer er blitt testet for koronavirus det siste døgnet i Hitra kommune 194 nærkontakter er nå i karantene, og 38 er i hjemmeisolasjon.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 15 minutter siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Terje SundsbøMoroklompen...  Det finnes vel masse info på vegvesen, eller andre instanser som filket,regjering mm... Man må vel bare lete, tenker ...
Anne Mari Sandshamn 17 minutter siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJusst precis.  Realisme... Hvordan hadde det gått med gårdsbrukene, butikkene, bedriftene og ikke minst turismen ute på de små øyene, ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnJoda, jeg kan se for meg et slikt scenario, en skyssbåt stor nok til å ta imot flere tusen passasjerer ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Anne Mari SandshamnHvordan kan jeg gi andre linker med tilsvarende innhold, når slike linker ikke finnes? Og ikke prøv å kverulere med ...
Anne Mari Sandshamn 9 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Terje SundsbøHvorfor? Er du ikke voksen nok til å svare på det du blir etterspurt? Eller er sannheten at du ikke ...
Anne Mari Sandshamn 9 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøPoenget er at siden du og RR sammeligner og påstår det er MYE verre at Gossen og Otrøya blir uten ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte