fbpx
Annonse
Annonse
Olje- og energiminister Tina Bru (H) tilbyr 30 oljeselskaper andeler og operatørskap i 61 utvinningstillatelser. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Olje- og energiminister Tina Bru (H) tilbyr 30 oljeselskaper andeler og operatørskap i 61 utvinningstillatelser. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Staten tilbyr 61 oljeutvinningstillatelser i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet. 30 ulike selskaper får tilbud om andeler i tillatelsene.

De 61 utvinningstillatelsene som tildeles gjennom konsesjonsrunden «Tildeling i forhåndsdefinerte områder 2020» fordeler seg på 34 i Nordsjøen, 24 i Norskehavet og 3 i Barentshavet.

30 ulike oljeselskaper, fra de store internasjonale selskapene til mindre norske leteselskaper, får tilbud om andeler i en eller flere av disse tillatelsene. 18 selskaper blir tilbudt ett eller flere operatørskap.

– Selskapene har vist stor interesse for å få tilgang til nytt leteareal, noe som viser at næringen har stor tro på fremtidig lønnsomhet fra leting på norsk sokkel. Det er bra for staten som ressurseier, sier olje- og energiminister Tina Bru (H) i en pressemelding.

Naturvernforbundet reagerer på at regjeringen deler ut utvinningstillatelser såpass kort tid etter at klimameldingen ble lagt fram.

– Det er elleve dager siden klimameldingen kom, og dagens tildeling viser nøyaktig hva som er det store problemet i klimapolitikken i Norge: den har ingen styring over oljepolitikken. Det er ikke til å forstå at regjeringen fortsetter å binde oss opp til det produktet som skaper klimakrisen, sier leder Silje Ask Lundberg i Naturvernforbundet.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte