Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
14 februar 2021 13:58
Del på Facebook
Det er offisielt to uker igjen av vinteren. Temperaturene vil stige i Sør-Norge de neste dagene, mens i nord blir det litt kaldere – og knallvær. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB
Det er offisielt to uker igjen av vinteren. Temperaturene vil stige i Sør-Norge de neste dagene, mens i nord blir det litt kaldere – og knallvær. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Februar har vært uvanlig kald, ifølge meteorologene. Men nå snur det. Grått mildvær er på vei inn mot Sør-Norge, mens det blir kjølig knallvær i nord.

Den siste tiden har det vært svært lave temperaturer i store deler av Sør-Norge, med mye klarvær og sol.

Det har faktisk vært langt kaldere enn det som er normalt for februar, ifølge Meteorologisk institutt.

I Nord-Norge og deler av Midt-Norge har vært mye nedbør i form av tett snø de siste dagene. Nå er det imidlertid duket for et sceneskifte.

– Vi byttelåner litt. Det ligger an til en veldig fin uke i nord, med klarvær og ganske lave temperaturer. I Sør-Norge vil det bli varmere utover uken og inn mot helgen, med en del nedbør, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til NTB.

Mild luft fra Atlanterhavet

Årsaken til at det vil bli varmere i Sør-Norge er at høytrykket som har preget landsdelen, nå trekker seg unna. Dermed åpnes det opp for mild luft som kommer fra sørvest fra Atlanterhavet.

Allerede mandag vil man merke at temperaturene stiger.

– Det blir ikke kjempemildt i starten. Men mot slutten av uken og helgen blir det langt mildere. Det er fortsatt vinter, men nå havner vi i krysningspunktet mellom vinter og vår, sier Walløe.

I store deler av Sør-Norge vil temperaturene kunne krype opp mot 8–9 grader om en drøy uke. Det vil også komme en del nedbør, spesielt mot slutten av uka.

Og nettopp i denne overgangen fra vinter og vår må bilistene følge ekstra godt nøye med på vær og kjøreforhold, sier Walløe.

Våren nærmer seg

Det er kun to uker igjen før den første vårmåneden er her. Men vinteren er ikke helt over, sier statsmeteorologen.

– Det drøyer nok litt før våren virkelig er her, men den begynner å komme. Solen står høyere, og dagene er lengre. Den sesongmessige temperaturstigningen er i startfasen, sier Walløe.

De siste ukene har en rekke personer gått gjennom isen flere steder i landet. Vest politidistrikt anbefaler folk å unngå å gå på isen. Brannvesenet advarer også om dette.

– OBS! Det er meldt mildere værtype i dagene som kommer, vær derfor obs på at istykkelsen kan endre seg raskt, skriver de på Twitter.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 21 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse