Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 mars 2021 05:30
Del på Facebook
Foto: Ketil Gjelstein Bjærke / NTB
Foto: Ketil Gjelstein Bjærke / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 29. mars.

681 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 681 koronasmittede i Norge. Det er 104 færre enn samme dag i forrige uke, men 219 flere enn dagen før. Tallene pleier å være noe lavere i helgene.

Ved midnatt natt til mandag er det til sammen registrert 93.150 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Fortsatt ingen løsning i Suezkanalen

Det trengs flere slepebåter for å få løs konteinerskipet Ever Given i Suezkanalen, opplyste Leth Agencies i natt. Selskapet, som bistår rederier i Suezkanalen, opplyser at neste ventede forsøk kan finne sted i kveld.

Opplysningene er ikke bekreftet av egyptiske myndigheter. Samtidig meldte egyptiske medier at landets president har gitt kanalens driftsoperatør beskjed om at det kan bli nødvendig å fjerne konteinere fra skipet, for å redusere vekten.

Callamard ny Amnesty-leder

Franske Agnès Callamard starter i dag i ny stilling som generalsekretær for Amnesty International.

Hun er kjent som FNs spesialrapportør for utenomrettslige henrettelser, en rolle hun har hatt siden 2016. Hun har ledet etterforskninger i over 30 land. Den mest kjente granskingen hennes var drapet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

Mexico oppjusterer dødstall

Mexico oppjusterer antall koronarelaterte dødsfall med 120.000 til 321.000. Det er 60 prosent flere enn dødstallet som landet så langt har vist til, melder BBC.

Mexico har dermed passert Brasil, som fram til i går var landet med nest flest koronarelaterte dødsfall i verden, etter USA.

Biden og EU fordømmer Myanmar-vold

USAs president Joe Biden fordømmer sikkerhetsstyrkenes voldsbruk mot demonstranter i Myanmar. – Det er grusomt, sa Biden i natt norsk tid.

EU fordømmer også militærregimets voldsbruk mot sivile i Myanmar etter at over 100 demonstranter ble drept i helgen.

Evakuerte fikk vende hjem etter brann

I alt 41 beboere fikk vende hjem igjen etter en brann som startet i råstofflageret til Bewi Polar søndag kveld. Bedriften produserer blant annet isolasjon og emballasje, og folk i en radius på 150 meter fra industribygget ble evakuert.

– De kan returnere til sine hjem da det også er utelukket at det er giftig gass i området, meldte Troms politidistrikt da brannen var slukket.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 45 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse