Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
02 mai 2021 15:51
Del på Facebook
Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Lise Åserud / NTB
Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Lise Åserud / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen dropper eget forslag om arbeidsgiverperiode to i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett.

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier til Dagens Næringsliv , som først omtalte saken, at de fjerner hele ordningen. Det betyr at arbeidsgiver kan fortsette å permittere uten ny lønnsplikt etter 30 uker.

Som følge av koronakrisen og endringer i permitteringsregelverket, ønsket regjeringen å innføre en arbeidsgiverperiode to for arbeidsgivere som over lengre tid har permittert sine ansatte.

NHO advarte

Fra 1. juni i år skulle arbeidsgivere pålegges å betale lønn i fem dager til ansatte som hadde vært permittert 30 uker. I disse fem dagene opphørte dagpenger fra Nav.

Etter dette kunne arbeidsgiver fortsette permitteringen, og dagpengene ville starte opp igjen.

NHO advarte mot å innføre en arbeidsgiverperiode to i vår, fordi de fryktet det kunne utløse et ras av oppsigelser. Arbeidslivsdirektør i NHO, Nina Melsom, sier nå til NTB at skrotingen er gode nyheter.

annonse

– Dette var veldig gode nyheter fra regjeringen til de bedriftene som fortsatt er hardt rammet av koronakrisen.

Hun sier det er viktig at bedriftene som har vært tvunget til å permittere mange ansatte, ikke går over ende nå, men kan stå klare til å ta folk tilbake i jobb så snart det er mulig.

– Dette kan holde bedriftene flytende til smittesituasjonen tillater at samfunnet åpner, folk kan komme på jobb, og oppsvinget tar fart, sier Melsom.

Ekstrakostnad

Regjeringen skriver på sine nettsider at arbeidsgiverperiode to ville gitt bedriftene et stoppunkt for å vurdere å ta tilbake permitterte tidligere eller vurdere oppsigelse, men at dette har likevel mindre betydning i en situasjon der mange arbeidsgivere ennå ikke har arbeid å tilby.

– Å droppe dette stoppunktet er riktig gitt situasjonen vi står i. En ny periode med lønnsplikt nå ville ikke vært et insentiv til å hente permitterte tilbake til jobb, men en ekstrakostnad for allerede hardt pressede bedrifter, sier Røe Isaksen i en pressemelding.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 30 minutter siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Anne Mari SandshamnDine 3 første linker viser til prioriteringene fra mai, før revidert statsbudsjett nå i september. Og som du påviser – ...
Frode Hoseth 3 timer siden Et utspekulert verktøy
Idag den 07.10.2022 er Norges dag der Den Norske Nobelkomiteen sender signaler om (grunnleggende) menneskerettigheter, demokratiet og fredelig sameksistens for ...
Anne Mari Sandshamn 5 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 20 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte