fbpx
Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
09 mai 2021 13:47
FRAM har hatt FRAM Flexx siden våren 2015. I dag er FRAM Flexx etablert i 12 kommuner. Nå skal flere få tilbudet. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
FRAM har hatt FRAM Flexx siden våren 2015. I dag er FRAM Flexx etablert i 12 kommuner. Nå skal flere få tilbudet. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune

Bestillingstransport skal brukes for å gi et godt tilbud i distriktene, øke det tradisjonelle busstilbudet hvor det er høyt potensial for kundevekst og gjøre de gjennomgående stamlinjene og pendlerlinjene mer attraktive, skriver fylkeskommunen.

Dette er føringene samferdselutvalget har gitt for utviklingen av bestillingstransport i Møre og Romsdal i årene fremover.

Bestillingstransport er et kollektivtilbud som bare kjører når noen har bestilt. FRAM har hatt FRAM Flexx siden våren 2015. I dag er FRAM Flexx etablert i 12 kommuner.

Store endringer

Kollektivtransporten står midt i tre store endringer som, endret kundeadferd, nye teknologiske muligheter og hardere økonomiske prioriteringer.

FRAM må videreutvikle og endre forretningsmodellane sine for å bli mer konkurransedyktige i forhold til bilen, står det videre.

Ni mål

Utvikling av bestillingstransport er et av hovedområdene til FRAM i årene fremover. Samferdselutvalget har vedtatt å satse på bestillingstransport i hele fylket for å øke bruken. Nå har de gitt FRAM ni mål for å utvikle bestillingstransporten videre:

  1. Bestillingstransporttilbodet skal benyttes på en slik måte at individuelle reisebehov blir oppfylt for flere.
  2. Bestillingstransporttilbodet skal benyttes for å flytte tradisjonell bussproduksjon til betenker med høyt potensial for kundevekst.
  3. Bestillingstransport benyttes til å øke attraktiviteten til gjennomgående stamlinjer og innpendlingslinjer.
  4. Bestillingstransporten skal gjøre det enklere for eldre og uføre å øke sin livskvalitet ved at de enklere kan bevege seg utenfor hjemmet og også bo hjemme lengre.
  5. Bestillingstransport skal bidra til bedre utnyttelse av materiell og mannskap i nye bussanbud, dersom analyser i anbudarbeidet viser at det er lønnsomt.
  6. Gjennom samarbeid med kommunene, skal bestillingstransporten gjøre tilgjengelig et forbedret mobilitetstilbud.
  7. Bestillingstransporten skal gjøre det mer attraktivt for nye kunder å benytte seg av kollektivtilbudet
  8. Bestillingstransporten skal gjøre det enklere for videregående skoleelever å velge skole/nærskule og bo hjemme.
  9. Bestillingstransporten skal etableres stegvis for ulike grupper/områder, hvor innpendlingsliner, skole-elever/ungdom og eldre/uføre blir prioritert først, i 2021/2022.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 8 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 3 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte