Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 juli 2021 22:48
Del på Facebook
Kåre Ingebrigtsen er ferdig som Brann-trener. Foto: Marit Hommedal / NTB
Kåre Ingebrigtsen er ferdig som Brann-trener. Foto: Marit Hommedal / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kåre Ingebrigtsen har fått sparken som Brann-trener etter svake resultater. Jakten på en erstatter pågår allerede med fullt trykk.

Det bekreftet klubbledelsen på en pressekonferanse på Brann stadion mandag kveld. Der deltok styreleder Birger Grevstad, daglig leder Vibeke Johannesen og sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen.

– Styret står samlet bak en beslutning om å avslutte samarbeidet med Kåre. Vi takker Kåre for lojaliteten han har vist til prosjektet vårt, og beklager sterkt at resultatoppnåelsen ikke har vært til stede, sa styreleder Grevstad.

– Vi skrinlegger ikke prosjektet. Det er en samlet klubb som står bak, og prosjektet er ikke avhengig av én person. Vi ønsker at prosjektet videreføres, men med en annen tilnærming. Vi jobber med en ny løsning rundt trener allerede i kveld, fortsatte han.

Grevstad ville ikke gå nærmere inn på hvilke trenerløsninger det nå sees på. Han bekreftet samtidig at ingen forlater klubben per nå. Heller ikke assistenttrener Eirik Horneland.

– Vi har ansatte på kontrakt, som dere selv vet. Horneland har jo kontrakt med klubben, så dette har ingen ting å si for hans stilling i klubben, sa styrelederen.

Sliter

Brann ligger nest sist i Eliteserien med kun én seier på 14 kamper. Mandag møttes klubbens styre for å diskutere den prekære sportslige situasjonen.

VG og lokalavisen BA meldte ved 20-tiden at konklusjonen ble at Ingebrigtsen må forlate jobben som hovedtrener. Dermed ble uavgjortresultatet hjemme mot Mjøndalen søndag den siste spikeren i kista for trønderens trenerjobb i Bergen.

– Vi må ta en beslutning som baserer på hvilke resultater vi får, og hvordan vi skal få klubben videre. Det er sikkert mange som mener vi gjør et feil valg. Det vil være 50-50, sa styreleder Grevstad.

Han pekte videre på at avgjørelsen som er tatt medfører risiko.

– Alt vi gjør er risikabelt. Det er risikabelt å fortsette i den retningen vi hadde, og det er risikabelt å velge en litt ny retning, sa han.

Brann-toppen mener samtidig at klubben har gode nok spillere til å berge plassen. Ifølge sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen jobbes det med fullt trykk for å finne Ingebrigtsens erstatter.

annonse

Taus Ingebrigtsen

Brann jakter også forsterkninger på spillersiden. Økonomien setter imidlertid begrensninger.

– Det er ikke mye penger å hente spillere for, og det visste Kåre da han kom, og sånn har det vært. Så har vi prøvd å finne så gode løsninger som mulig. Jeg synes Kåre har jobbet godt innenfor de rammene vi har hatt i fellesskap, sier daglig leder Vibeke Johannesen.

I forbindelse med pressekonferansen ble det opplyst at Ingebrigtsen ikke vil uttale seg mer til mediene mandag.

Ingebrigtsen snakket imidlertid om spekulasjonene rundt egen situasjon overfor BA etter mandagens trening. Han var innforstått med at hans egen rolle var et tema.

– Det er jeg forberedt på. Det er ikke overraskende, og det lever jeg godt med. Det må du regne med som fotballtrener, og det har jeg vært en stund, sa han til avisen.

Bamba-hyllest

Trenerveteranen deltok ikke på mandagens møte. I forkant av at seansen skulle avholdes, kom imidlertid assistent Horneland til Brann stadion.

Daouda Bamba er blant Brann-spillerne som har rykket ut med en hyllest til Ingebrigtsen i sosiale medier.

«Jeg er mer enn trist. Du hadde kvaliteten til å få suksess, trist at du ikke fikk muligheten», skriver han på Instagram.

Ingebrigtsen ble ansatt i Brann for et snaut år siden og hevdet at klubben kunne kjempe om gull i 2021-sesongen. Det har bergenserne vært langt unna å klare. Opp til tabelleder Molde er det hele 23 poeng.

Etter poengdelingen mot Mjøndalen, ligger Brann på 15.-plass, med sju poeng etter 14 kamper. Kun Stabæk ligger bak på tabellen. Bæringene har seks poeng, men har også tre kamper til gode på Brann.

Brann spiller sin neste seriekamp hjemme mot Sandefjord 15. august. Før det venter cupkamp mot Bjarg 24. juli.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Anne Mari Sandshamn 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøOm du stresser av gårde i frykt for å møte en stengt fergebom,bør du lære deg å starte avreise tidliger. ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte