Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
14 august 2021 19:56
Del på Facebook
Kristiansund-spillerne jubler etter Sander Kartums 4-1-scoring mot Stabæk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Kristiansund-spillerne jubler etter Sander Kartums 4-1-scoring mot Stabæk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristiansund valset over Stabæk 5-1 og ble ny tabelltoer i Eliteserien lørdag. Den posisjonen får de bare ha i ett døgn.

De nærmeste lagene Bodø/Glimt (25) og Lillestrøm (25) møtes på Romerike søndag. Med poengdeling der vil begge lagene ta seg forbi Kristiansunds 26 poeng på bedre målforskjell.

Stabæk kom til lørdagens kamp med to strake trepoengere i bagasjen, men er fortsatt under nedrykksstreken med sine tolv poeng etter stortapet i Kristiansund.

– Jeg er strålende fornøyd. Etter pause var det snakk om tempo og å bli litt giftigere. Vi løste den koden, og det ble en veldig flott dag. Det er kombinasjonsspill, og det går fort med oss når vi angriper. Vi har også individualister som Muçolli som imponerer, sa KBK-trener Christian Michelsen til Eurosport og fortsatte:

– Jeg husker ikke sist vi scoret fem mål. Offensivt var det lekent av oss denne gangen.

Avventende

Det startet litt avventende i regnet på Nordmøre, men kampen åpnet mer opp da Martin Høyland sendte gjestene i ledelsen etter rot i inne feltet i kjølvannet av et frispark. Da var det spilt en snau halvtime.

Bare et minutt senere var Snorre Strand Nilsen framme og utlignet for KBK. Spilleren fra Gjøvik tok ballen ned på brystet og banket ballen i mål fra kanten på halv volley. Han er sønn av den tidligere toppalpinisten Harald Christian Stand Nilsen.

– En bra ball fra Andreas (Hopmark), og jeg fikk en bra touch. Jeg tenkte at det bare var å kline til, sa Nilsen til Eurosport i pausen.

Kristiansund kom foran etter 38 minutter da Bendik Bye overlistet Stabæk-keeper Marcus Sandberg fra straffemerket. Agon Muçolli fintet seg gjennom i feltet, og Sturla Ottesen klarte ikke unngå at dansken hektet i beinet hans.

Muçolli ordnet selv 3-1 tre minutter etter sidebytte da han snappet opp ballen etter en corner og tråklet seg gjennom Stabæk-feltet før han satte ballen i mål.

Kjørte på

Hjemmelaget fortsatte kjøret, og Sander Kartums 4-1 scoring på et nydelig langskudd fra 25 meter etter 55 minutter var alene verdt inngangspengene.

På tampen styrte Oskar Sivertsen inn KBKs femte nettkjenning for kvelden. Han scoret fra kort hold.

– Det var artig. En knallkamp av oss, selv om vi startet litt dårlig i dag, sa målscorer Sivertsen.

– Det er skuffende at vi ikke står distansen. De scoret tidlig 3-1, og luften gikk litt ut av oss. Vi blir løpt i senk, så vi må ta en realitysjekk og skjerpe oss. Det gikk ganske enkelt for fort for oss denne gangen, sa Stabæk-trener Eirik Kjønø.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse