Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
26 august 2021 13:25
Fra asfaltering på Smøla i 2017. Foto: Nina Kjeøy / Statens vegvesen
Fra asfaltering på Smøla i 2017. Foto: Nina Kjeøy / Statens vegvesen

Fylkeskommunedirektøren ønsker å utbedre to fylkesveier i Aure og Smøla, melder fylkeskommunedirektøren i et skriv torsdag.

Han frykter konsekvensene av at det blir lagt asfalt før nødvendig forberedende arbeid blir utført. En omdisponering av midler fra rammen for fylkesveier for å få gjennomføre vedlikeholdsarbeidet, mener fylkeskommunedirektøren er både mer berekaftig og økonomisk lønnsomt.

Veiene som skal prioriteres er:

  • Fylkesvei 680 mellom Torset og Ulfset, Aure kommune: Kritiske flaskehalser må djupdrenerast og utvides i bredda før den planla reasfalteringa i høst. Pris på arbeidet: 3,8 millioner kroner. Strekningen Torset–Ulfset er på 7,9 kilometer.
  • Fylkesvei 6200 Hopen–Sør Gulltjønna og fylkesvei 533 Sætran-pilsbekken, Smøla kommune: Djupstabilisering før eventuell asfaltering. Pris på arbeidet: 1,4 millioner kroner.

Saken skal behandles i samferdselsutvalget onsdag 1. september.

Fylkeskommunedirektøren gjør i saksfremlegget oppmerksom på at det i økonomiplanene for 2021 er kuttet 15 prosent av midlene til vedlikehold av fylkesveiene. Han frykter konsekvensen blir at forberedende arbeid før asfaltering kan bli helt eller delvis utelatt.

– 60–80 prosent av verdien i driftskontraktene går med til nødvendige driftsoppgaver. Resterende verdenen, 20–40 prosent, går til ulike vedlikeholdstiltak. Et kutt på 15 prosent av kontraktverdien på driftskontraktene betyr at særlige potten til vedlikeholdstiltak innen veidriften blir mindre, skriver fylkeskommunedirektøren.

I tilfellet Smøla gjør han oppmerksom på at det for tiden er en stor maskinpark som jobber med dypstabilisering og asfaltering på strekningen Sætran–Pilsbekken. Hvis ekstramidler ikke blir tildelt, kan det bli svært kostbart og lite realistisk å flytte maskinparken tilbake til Smøla for å asfaltere den korte strekningen Hopen–Sør Gulltjønna.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte