Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
26 august 2021 13:51
Formannskapet i Trondheim strammet torsdag inn koronatiltakene i kommunen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Formannskapet i Trondheim strammet torsdag inn koronatiltakene i kommunen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Trondheim kommune strammer inn koronareglene og har blant annet vedtatt påbud om munnbind. Kommunen vil også masseteste 35.000 studenter.

Smittetallene i Trondheim har den siste tiden vært så høye at politikerne torsdag vedtok å stramme inn koronatiltakene. Det siste døgnet er det registrert 68 nye smittetilfeller i kommunen, ett færre enn dagen før. I tillegg har kommunen 78 positive svar på hurtigtester som nå skal følges opp med PCR-tester.

Kommunen opplyser at den største andelen av de nye smittetilfellene er knyttet til studentmiljøet. Kommunedirektør Morten Wolden sa på torsdagens formannskapsmøte at kommunen ønsker å masseteste 35.000 studenter, skriver flere medier, blant annet NRK , Adresseavisen og Nidaros.

– Vi er i full gang med den praktiske planleggingen av massetestingen. Jeg har dessverre ingen dato for når det kan skje ennå, men vi håper det kan skje så raskt som mulig, sier fungerende kommuneoverlege Elizabeth Kimbell.

Starter vaksinering av 16-åringer

Blant de positive tilfellene er det også mange barn og ungdom i skolealder.

Torsdag melder kommunen at vaksineringen av 16- og 17-åringer starter torsdag 2. september. Her åpner timebestillingen fredag. Denne aldersgruppen vil få tilbud om å bli vaksinert med Pfizer-vaksinen, med åtte ukers intervall mellom dosene.

På grunn av de høye smittetallene vedtok formannskapet i kommunen en ny og strengere koronaforskrift. Det er nå påbud om bruk av munnbind for alle over tolv år på offentlig transport og innendørs i offentlige lokaler der enmetersregelen ikke kan følges.

Flere påbud

Alle serveringssteder får nå påbud om å registrere alle kunder ved ankomst. Kommunen kommer også med en sterk anbefaling om at arbeidsgivere legger til rette for at ansatte som må bruke kollektivtransport til og fra jobb, kan jobbe hjemme så langt det er mulig.

Anbefalingene om å begrense antall sosiale kontakter til ti personer i uka videreføres. Det samme gjelder anbefalinger om å holde minst to meters avstand for alle som trener på treningssenter, samt bruk av munnbind i drosje – både for sjåfør og passasjerer over tolv år.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 4 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 4 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 5 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 5 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte