Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 oktober 2021 21:11
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad fastslår at det ikke ble ekstra smitte selv om det var store folkeansamlinger i gjenåpningshelgen.Foto: Ali Zare / NTB
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad fastslår at det ikke ble ekstra smitte selv om det var store folkeansamlinger i gjenåpningshelgen.Foto: Ali Zare / NTB

Smittetallene synker fortsatt i Norge, og assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier gjenåpningshelgen ikke førte til flere koronatilfeller.

– Vi kan slå fast at gjenåpningshelgen ikke medførte noen tydelig smitteøkning, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NRK.

Han legger til at det også er en nedgang i antallet som er innlagt på intensivavdelinger. Samtidig advarer han om at det er færre som tester seg og tror det er mørketall. Derfor tror Nakstad at koronasmitten vil vise seg i andre statistikker framover.

– De neste månedene er det nok først og fremst antallet innleggelser på sykehus og omfanget av smitteutbrudd på sykehjem og skoler som vil gi den beste pekepinnen på smittepresset i samfunnet.

Overfor VG utdyper Nakstad at mørketallene kan bli noe større fordi det er mange som tester seg hjemme, og da er det ikke like mange som blir fanget opp i den offisielle statistikken. Dette skyldes at man må ta en ekstra test i kommunens regi for å bli registrert.

– Det er en mer uoversiktlig situasjon for kommunene nå, siden mye testing skjer hjemme, men det kommunale testapparatet vil fortsatt avdekke utbrudd på skoler, sykehjem og lignende, og det er det viktigste akkurat nå.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Lama Vik 5 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte