Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 oktober 2021 05:35
Foto: Fredrik Hagen / NTB
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 8. oktober

Ingen pågrepet etter at ung mann ble skutt i Oslo

Ingen er fredag morgen pågrepet etter at en ung mann torsdag kveld ble skutt på Mortensrud i Oslo. Tilstanden til mannen, som er innlagt på Ullevål, var torsdag kveld kritisk.

Skytingen skjedde utenfor Lofsrud skole på Mortensrud i Søndre Nordstrand bydel. Mannen fikk behandling på stedet før han ble sendt til sykehus. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.22 torsdag kveld.

508 nye koronasmittede registrert siste døgn – 130 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 508 koronasmittede i Norge. Det er 73 færre enn samme dag i forrige uke. I Oslo er det registrert 130 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 87 færre enn samme dag forrige uke

De siste sju dagene er det i snitt registrert 450 koronasmittede per dag. Torsdag var 97 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var sju flere enn dagen før.

Senatet stemte for å unngå gjeldskrise

Senatet har stemt ja til en avtale som gjør at USA fortsatt kan låne penger i to måneder til og dermed unngå en stor gjeldskrise.

Avtalen må også godkjennes i Representantenes hus, der den antas å bli vedtatt, før den havner på president Joe Bidens bord. Finansdepartementet advarte om at USA kom til å stå uten penger til å håndtere landets enorme statsgjeld om ikke gjeldstaket ble hevet innen 18. oktober.

Google vil hindre at klimafornektere tjener reklamepenger

I nye retningslinjer for annonsører, utgivere og folk som lager YouTube-videoer, varsler Google at de vil forby det å tjene penger på innhold som bryter med «veletablert vitenskapelig konsensus rundt eksistensen og årsakene» til klimaendringene, heter det i en uttalelse fra selskapet.

– Dette omfatter innhold som omtaler klimaendringer som tøys eller svindel, påstander som nekter for at langtidstrendene viser at det globale klimaet varmes opp, og påstander som nekter for at utslipp av drivhusgasser og menneskelig aktivitet bidrar til klimaendringene, skriver Google.

Seks polakker bøtelagt for fiskesmugling i Finnmark

Seks polakker ble torsdag bøtelagt for fiskesmugling ut av Norge. Til sammen fikk de seks nesten 100.000 kroner i bøter.

To biler ble torsdag stanset ved grensestasjonen på Kivilompolo på grensen til Finland lastet med nesten 250 kilo fiskefilet.

– Fisken er beslaglagt. Bøtene ble vedtatt og betalt og alle seks kunne reise videre, forteller operasjonsleder Tarjei Leinan Mathiesen i Finnmark politidistrikt til NTB.

Moxnes inn i utenriks- og forsvarskomiteen

Rødt-leder Bjørnar Moxnes blir Rødts representant i utenriks- og forsvarskomiteen i neste stortingsperiode.

Fra før er det klart at Rødts nestleder Marie Sneve Martinussen går inn i Stortingets finanskomité.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Terje G. Finnøy 13 timer siden SVV fortsetter sin manipulasjon av E39 utredning
Her oppsummerer Jørn Inge på rekke og rad vesentlig punkt der SVV svikter oppgaven sin og ikke minst befolkningen i ...
Terje Sundsbø 16 timer siden SVV fortsetter sin manipulasjon av E39 utredning
Allerede i innledningen bommer Jørn Inge Løvik, daglig leder i Romsdalsaksen. Han hevder feilaktig at ca 60% av E39 trafikken ...
Geir Gerhard Greger 1 dager siden Agfa Isolette I
Jeg er imponert over min gamle turntreners kunnskap om kameraer. Jeg har ingen genuin interesser for kameraer selv, men synes ...
Petter E. Olsen 1 dager siden Kortslutning mellom eliten og vanlige folk
Og som alle som husker litt lenger enn til i fjor vet så startet hele galskapen også under en AP-statsminister:  ...
Terje Sundsbø 6 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje G. FinnøyKrysningspunktene som SVV benytter seg av er basert på trafikktellinger og hvor tyngdepunktene for trafikken går. De viser at Møreaksen ...
Terje G. Finnøy 6 dager siden E39 gjennom Møre og Romsdal
@Terje SundsbøAng. krysningspunkt så er det nok andre som har vært selektiv (kreativ) underveis i det riggede Møreaksen prosjektet. Oppdraget fra ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte