Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 oktober 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Fredrik Hagen / NTB
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 8. oktober

Ingen pågrepet etter at ung mann ble skutt i Oslo

Ingen er fredag morgen pågrepet etter at en ung mann torsdag kveld ble skutt på Mortensrud i Oslo. Tilstanden til mannen, som er innlagt på Ullevål, var torsdag kveld kritisk.

Skytingen skjedde utenfor Lofsrud skole på Mortensrud i Søndre Nordstrand bydel. Mannen fikk behandling på stedet før han ble sendt til sykehus. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.22 torsdag kveld.

508 nye koronasmittede registrert siste døgn – 130 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 508 koronasmittede i Norge. Det er 73 færre enn samme dag i forrige uke. I Oslo er det registrert 130 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 87 færre enn samme dag forrige uke

De siste sju dagene er det i snitt registrert 450 koronasmittede per dag. Torsdag var 97 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var sju flere enn dagen før.

Senatet stemte for å unngå gjeldskrise

Senatet har stemt ja til en avtale som gjør at USA fortsatt kan låne penger i to måneder til og dermed unngå en stor gjeldskrise.

Avtalen må også godkjennes i Representantenes hus, der den antas å bli vedtatt, før den havner på president Joe Bidens bord. Finansdepartementet advarte om at USA kom til å stå uten penger til å håndtere landets enorme statsgjeld om ikke gjeldstaket ble hevet innen 18. oktober.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Google vil hindre at klimafornektere tjener reklamepenger

I nye retningslinjer for annonsører, utgivere og folk som lager YouTube-videoer, varsler Google at de vil forby det å tjene penger på innhold som bryter med «veletablert vitenskapelig konsensus rundt eksistensen og årsakene» til klimaendringene, heter det i en uttalelse fra selskapet.

– Dette omfatter innhold som omtaler klimaendringer som tøys eller svindel, påstander som nekter for at langtidstrendene viser at det globale klimaet varmes opp, og påstander som nekter for at utslipp av drivhusgasser og menneskelig aktivitet bidrar til klimaendringene, skriver Google.

Seks polakker bøtelagt for fiskesmugling i Finnmark

Seks polakker ble torsdag bøtelagt for fiskesmugling ut av Norge. Til sammen fikk de seks nesten 100.000 kroner i bøter.

To biler ble torsdag stanset ved grensestasjonen på Kivilompolo på grensen til Finland lastet med nesten 250 kilo fiskefilet.

– Fisken er beslaglagt. Bøtene ble vedtatt og betalt og alle seks kunne reise videre, forteller operasjonsleder Tarjei Leinan Mathiesen i Finnmark politidistrikt til NTB.

Moxnes inn i utenriks- og forsvarskomiteen

Rødt-leder Bjørnar Moxnes blir Rødts representant i utenriks- og forsvarskomiteen i neste stortingsperiode.

Fra før er det klart at Rødts nestleder Marie Sneve Martinussen går inn i Stortingets finanskomité.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Rolf Erik Pedersen Nylig Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagDet er nok slik det ser ut.Agendaen er lett synlig, Argumentene deres holder ihvertfall ikke i det hele tatt. Triksing med tall, ...
Terje Sundsbø 1 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagJa, Fevaag, gjør det du.
Rolf Erik Pedersen 5 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøHar Riksantikvaren bestemme dette alene?Har en vis følelse at Stortinget står litt over Riksantikvaren?Det samme gjelder vel for Kystverket også!Tror ...
Alf Helge Fevaag 6 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenDet er vel heller at han tror at alle som skal krysse Romsdalsfjorden må innom rådhusplassen på Molde først... :DD
Rolf Erik Pedersen 20 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje Sundsbø14 min raskere, en RA?Er nullpunktet ditt på Oterøya?
Rolf Erik Pedersen 33 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøMå øyene ha fastlandsforbindelse?Når de bedriftene som allerede er ute på øyene etablerte seg, var vel fergen den infrastrukturen som ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte