Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
28 november 2021 19:03
Kristiansund kunne feire 3 heldige poeng etter 2-1 mot Viking. Her fra 1-0-målet til Bendik Bye. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Kristiansund kunne feire 3 heldige poeng etter 2-1 mot Viking. Her fra 1-0-målet til Bendik Bye. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Et sent vinnermål fra Sondre Bjørshol ga Viking 3-2 mot Kristiansund i Eliteserien søndag. Så fikk de rødt kort etter krangel i egne rekker.

Viking har med seieren et godt grep på bronsemedaljen og kan fortsatt ta igjen Molde på 2.-plass.

Men det begynte dårlig mot Kristiansund da Gianni Stensness var i overkant nonchalant da han prøvde å spille seg ut bakfra etter fire minutter. Det klarte Agon Muçolli å utnytte. Han vant ballen på Vikings 16-meter og spilte enkelt fram Bendik Bye, som satte inn 1-0 for hjemmelaget.

Kristoffer Løkberg utlignet like før pause for Viking, som derfra og ut sto for nesten alt som var av spille og sjanser mot et lavtliggende Kristiansund-lag.

Men ikke absolutt alt, for etter 66 minutter gikk Kristiansund opp i ledelsen igjen. Ballen trillet ut til Torgil Gjertsen like utenfor 16-meteren, og kantspilleren skrudde ballen over Patrik Gunnarsson i Viking-buret og i mål.

To minutter før slutt scoret Berisha på straffe etter en hands i feltet, og på overtid sørget Bjørshol for 3-2-seier etter et sugende løp og avslutning fra meget kloss hold.

– Nå har jeg det helt fantastisk. Det så litt stygt ut på 2-1 der og så snur vi det, så det er rett og slett bare helt nydelig. Jeg har egentlig vært vaksinert mot å score, så det var deilig at det kom i en sånn stund som dette her, sa matchvinner Bjørshol til Discover Plus etter kampen.

Kranglet på seg rødt kort

Helt på tampen fikk Viking-stopper David Brekalo rødt kort for å ha dyttet sin egen keeper.

Den bisarre situasjonen oppsto etter en kommunikasjonsfeil mellom Brekalo og Viking-keeper Gunnarsson, og islendingen i Viking-buret freste mot sin slovenske midtstopper.

Det likte ikke Brekalo, som dyttet Gunnarsson i brystet. Gunnarsson falt over ende som om han skulle prøve å pådra en motstander et rødt kort, men denne gangen var det medspilleren som måtte tidlig i dusjen.

Det hadde uansett ingenting å si for resultatet, som gjør at Viking garantert kommer foran Kristiansund på tabellen. Siddisene har 51 poeng, mens Kristiansund blir stående på 43.

– Det er sinnssykt bittert. Vi har vært nede i en bølgedal, og da gjør vi så mange dumme ting at det er helt utrolig, sa Gjertsen.

Klønete baklengsmål

Viking virket ikke helt å forstå alvoret i starten av kampen. Det fryktelig svake forsøket på å spille seg ut bakfra etter fire minutter ble hardt straffet av et hjemmelag som helst trengte å få med seg alle tre poengene for å holde liv i håpet om 3.-plass.

Å ligge under med et tidlig mål er ingen fordel, men åpningsmålet virket som en oppvekker for Viking, som spilte seg mer inn i kampen. Sjanser fra Sebastian Sebulonsen og Løkberg, samt to muligheter fra Veton Berisha tydet på at et Viking-mål var nær, men Kristiansund kunne doblet ledelsen etter 37 minutter.

Målscorer Bye løp langs 16-meteren og klinte til med en markkryper, som nesten gikk inn, men skuddet strøk utenfor stolpen. Da kom istedenfor målet i andre enden.

For tre minutter senere endte ballen opp hos Kristoffer Løkberg i feltet. Trønderen dro seg flott fri med en skuddfinte før han fyrte av mot mål. Skuddet gikk via Andreas Hopmark, og Sean McDermott i Kristiansund-målet var sjanseløs i forsøket på å redde skuddet.

Mot spillets gang

Kjøret mot målet til Kristiansund fortsatte etter pause, og siddisene spilte seg strålende gjennom flere ganger uten å få uttelling.

Kevin Kabrans skuddforsøk ble blokkert av Aliou Coly, Sondre Bjørshol headet over på en av mange cornere fra Joe Bell, og samme Bjørshol klarte ikke å overliste McDermott fra skrå vinkel, bare i løpet av noen få minutter like før timen var spilt.

Bye var oppe og yppet seg igjen da kampen hadde bikket timen spilt, og seks minutter senere kom scoringen til Gjertsen og Kristiansund.

Kampen eksploderte på slutten. Straffescoring fra Berisha, kjemperedning fra Gunnarsson, vinnermålet til Bjørhol og den merkelige situasjonen som sørget for rødt kort på Brekalo skjedde helt mot slutten av kampen.

Viking har igjen kamper mot Odd hjemme og Tromsø borte, mens Kristiansund skal spille borte mot Sandefjord før de avslutter sesongen hjemme mot Vålerenga 12 desember.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Vidar Hölm 1 timer siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 timer siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
70% av befolkningen i Kristiansund driter i hvilket fylke de tilhører og flertallet av de som har en mening stortrives ...
@Terje G. FinnøyFor flertallet av de som krysser Romsdalsfjorden er Møreaksen raskest. Det er kun 25% av de som krysser Romsdalsfjorden som ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden SVV fortsetter sin manipulasjon av E39 utredning
@Terje SundsbøOg her vrir og vender du igjen.Romsdalsaksen er kortest, flatest og mest fremtidsrettet som trase mellom Ålesund og Bergsøy.SVV og ...
@Terje G. FinnøyTrafikktellingene viser at kun 40% av de som krysser Romsdalsfjorden passerer Røbekk. Tilhengerne av Romsdalsaksen omgår fakta. For Romsdalsaksen vil ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte