Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
28 november 2021 19:04
Del på Facebook
Bodø/Glimts Erik Botheim under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Bodø/Glimts Erik Botheim under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bodø/Glimt kunne sikret seriegull allerede søndag kveld, men fikk en tøff batalje på Lerkendal i 0-0-kampen mot Rosenborg. Åge Hareide ville ha mer.

For RBK, som kjemper for medalje og europaspill neste år, var det frustrerende for Rosenborg-treneren Hareide å se at det ikke ble blåst.

Et drøyt kvarter før slutt ropte hele Lerkendal på straffespark da Islamovic headet ballen ned i backen Alfons Sampsted. Avstanden mellom dem var kort, men Sampsted hadde armen ute. Likevel var kampleder Rohit Saggi sikker i sin sak og vinket spillet videre.

– Det burde ikke endt 0-0. Det burde vært 1-0 til oss. Det er en klar straffe dommeren overser. det er for dårlig. Det er irriterende, for gutta legger ned en god jobb. Det er synd at sånne ting skal være avgjørende, sa Hareide til Discovery.

– Det er helt sykt. Det er så tydelig hands. Jeg skjønner ikke at han ikke ser det, sa Islamovic.

Før Moldes bortekamp mot Brann står Glimt med seks poengs ledelse på Molde. På Lerkendal var det mer enn ti minusgrader, et klima Glimt så ut til å trives med i første omgang. Fra nesten total dominans utviklet kampen seg til å bli mye jevnere i 2. omgang.

– Vi gjør en bra kamp. Vi ligger bra defensivt og kontrer bra. Vi kan fylle på med flere iblant, og når vi presser høyt, kan vi utnytte det mer, sa Dino Islamovic til Discovery.

Saltnes tilbake

Et lyspunkt for Glimt var at Ulrik Saltnes kom tilbake på banen for første gang siden 30. september da han skadet leddbåndet i kneet mot CSKA Sofia i conferenceligaen. Noen dager etter skaden sa han til NRK at han var ute for resten av sesongen.

Glimt har Brann (h) og Mjøndalen (b) i de to siste kampene. Rosenborg, som har fem poeng opp til Viking på 3.-plass, har igjen Stabæk (b) og Strømsgodset (h).

Glimt-styring i 1. omgang

Glimt tok umiddelbart tak i kampen og hadde ballen klart mest i åpningen på den kalde gressmatta med en oransje ball som så ut til å være ganske glatt.

– Det er likt for begge lag, så det går fint, sa Ola Solbakken til Discovery i pausen.

Patrick Berg kunne sendt de gulkledde i føringen etter drøyt 20 minutter, men hans avslutning fra 14 meter gikk høyt over.

Rosenborg hadde noen få besøk på Glimts banehalvdel selv om de hadde ballen svært lite.

Knutsen ble taklet

Rosenborg løp mye og kjempet iherdig, og Edvard Tagseth taklet til og med Glimt-trener Kjetil Knutsen på sidelinjen da han mistet balansen og skled ut av banen. Begge de involverte tok det med et smil.

Rosenborg så bedre ut etter hvilen, og 2. omgang startet mye jevnere enn den første. RBK-spillerne skapte flere gode muligheter det første kvarteret og kunne kanskje også fått straffesparket.

Glimt hevet spillet sitt mot slutten, men klarte aldri å ta det som kunne vært det definitive skrittet mot seriegull søndag i den bitende kulden på Lerkendal.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse