Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
12 desember 2021 18:53
Del på Facebook
Bodø/Glimt og Amahl Pellegrino kan feire seriegull. Foto: Terje Pedersen / NTB
Bodø/Glimt og Amahl Pellegrino kan feire seriegull. Foto: Terje Pedersen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bodø/Glimt scoret to ganger på de fire første minuttene av serieavslutningen mot Mjøndalen, vant til slutt 3-0 og forsvarte seriegullet i norsk fotball søndag.

Glimt trengte ett poeng i sesongens siste kamp for å følge opp fjorårets ligatittel. Den oppgaven løste Kjetil Knutsens mannskap med bravur.

– Dette er en større prestasjon enn det første gullet. Mye større prestasjon med tanke på hele året og forutsetningene. Det er jævlig sterkt, sa Glimt-profilen Ulrik Saltnes til Discovery etter kampen.

Han hadde ingen oversikt over planene for feiring av gullet.

– Det aner jeg ikke. Det har jeg ikke tenkt på. Vi får se, sa Saltnes.

– Dette er så klart veldig, veldig stort. Jeg vil si at dette er en større prestasjon enn fjoråret fordi det er så vanskelig å gjøre noe sånt på nytt, sa Patrick Berg.

Glimt varslet umiddelbart etter kampslutt at det blir feiring i gågata i byen så fort heltene vender hjem. Flyet er ventet å lande klokken 23 søndag kveld.

Mjøndalen-trøbbel

Mjøndalen var på sin side avhengig av tre poeng for å fornye kontrakten på øverste nivå. Det skulle vise seg å bli for tøft. Dermed endte bruntrøyene sist i Eliteserien og rykker ned.

Sist mannskapet til Vegard Hansen spilte på nest øverste nivå, var i 2018-sesongen. Siden den gang har laget berget plassen med knapp margin to ganger før årets nedrykk.

Bodø/Glimt kunne søndag starte feiringen av en ny formidabel sesong, der klubben også har gjort seg bemerket i Europa. Deltakelsen i conferenceligaen er ennå ikke over.

Sjokkstart

De som håpet på et Mjøndalen-mirakel, fikk raskt kaldt vann i årene. Det var nemlig Glimt som sjokkstartet på bortebane. Kun to minutter var spilt da Erik Botheim utnyttet en stygg feil av Joackim Olsen Solberg og sendte serielederen i ledelsen. Målet var Glimt-spissens 15. for sesongen.

Tyngre kunne kampen knapt startet for vertene, men verre skulle det bli. To minutter etter ledermålet ble Amahl Pellegrino frispilt bak Mjøndalen-forsvaret. Glimt-måltyven rundet keeper og satte ballen i det tomme målet.

– Vi gikk i strupen på dem og straffet dem knallhardt, sa Pellegrino til Discovery i pausen.

Mjøndalen hadde lite å by på før pause. Hjemmelagets eneste mulighet fikk Fredrik Brustad da han fant plass bak Glimt-forsvaret i kampens første minutt. Avslutningen ble avverget av keeper Idar Lysgård.

– Forferdelig kjedelig. Det ble to situasjoner i starten av kampen som ødela for oss, sa Mjøndalen-bautaen Christian Gauseth til Discovery.

Takket av

Søndagens kamp markerte karrierepunktum for veteranen Gauseth. Klubblegenden kom til Mjøndalen i 2013 og har siden tjent bruntrøyene trofast.

Søndag fikk han en tung avslutning. Hjemmelaget var aldri spesielt nær å sjøsette en snuoperasjon og redningsaksjon etter pause. I stedet ble de siste 45 minuttene relativt sjansefattige.

Med ti minutter igjen la imidlertid Fredrik Bjørkan på til 3-0 for gjestene. Forsvarsprofilen forlater Glimt til fordel for Hertha Berlin etter inneværende sesong.

Et kvarter før slutt forlot Gauseth banen til ovasjoner. Mjøndalen-profilen løp bort til fansen og kastet drakta opp på tribunen før han forlot gressmatta.

(©NTB)

Fakta om Bodø/Glimt

Dette er fotballklubben Bodø/Glimt:

• Fullt navn: Fotballklubben Bodø/Glimt

• Kallenavn: Glimt

• Stiftet: 1916

• Hovedtrener: Kjetil Knutsen

• Hjemmebane: Aspmyra

• Tilskuerrekord: 12.189 i kvartfinalen i cupen mot Viking i 1975.

• Supporterklubb: Den Gule Horde, J-feltet og 1916

• Største meritter: To seriemesterskap (2020, 2021), to cuptitler (1975, 1993)

• Aktuell: Vant søndag Eliteserien for annet år på rad.

 

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse