Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
12 desember 2021 18:56
Del på Facebook
Det ble en tung avslutning på sesongen for Rosenborg.Foto: Ole Martin Wold / NTB
Det ble en tung avslutning på sesongen for Rosenborg.Foto: Ole Martin Wold / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset sjokkerte Rosenborg i Trondheim. 2-2 i sesongavslutningen betyr at sjansen for Europa-spill for RBK neste år er borte.

Rosenborg fikk to raske mål mot og klarte aldri noen snuoperasjon. Lars-Christopher Vilsvik og et selvmål av Even Hovland etter 21 minutter gjorde det vanskelig.

Stefano Vecchia reduserte med 20 minutter igjen, og Rasmus Wiedesheim-Paul tente for alvor håpet etter 85 minutter, men det endte 2-2.

– Vi kan ikke opptre sånn som vi gjorde i første omgang, om vi skal vinne fotballkamper. Vi slipper folk altfor lett til. De gangene de er i nærheten av vårt mål, mangler vi markering. Det er skuffende, sa RBK-trener Åge Hareide til Discovery.

Lillestrøm vant 2-0 over Sandefjord, og dermed måtte trønderne konstatere at de hadde levert sin dårligste plassering i Eliteserien siden 2008.

Laget som endte på 4.-plassen har mulighet til å spille i Europa neste sesong om et av de tre lagene foran på tabellen (Viking, Molde og Bodø/Glimt) vinner cupen. Samtlige lag er fortsatt med i turneringen som avgjøres til våren.

Hareide kunngjorde sin avskjed i sommer. I mellomtiden har ikke klubben klart å finne hans erstatter. Glimts Kjetil Knutsen og Milos Milojevic har vært hyppig nevnt, og før helgen ble det også kjent at RBK har vært i samtaler med Kjetil Rekdal.

Marerittstart

Før 13 minutter var spilt, var den første kalddusjen et faktum. Vilsvik plasserte seg lurt i feltet og klinket ballen i mål via tverrliggeren etter en kort corner.

Sju minutter senere ble vondt til verre med Hovlands selvmål. Et innlegg fra høyre ble flikket videre og gikk via foten til Hovland og i eget nett.

Det var glissent på Lerkendal, og publikum buet idet de hvitkledde gikk inn til pause etter de første 45 minuttene mot Godset. Gjestene fra Drammen sto med kun åtte bortemål før sesongens siste kamp.

– De er misfornøyde med resultatet som vi er. De må få gi uttrykk for det, sa Hareide.

Håp

Hareide foretok tre bytter i pausen uten at det hjalp umiddelbart. Erlend Dahl Reitan holdt på å løpe ballen i mål bak André Hansen, men sisteskansen fikk kontroll.

Deretter var RBK nærmest. Markus Henriksen og Stefano Vecchia hadde gode muligheter like etter.

Vecchia var sikker da han satte sitt straffespark hardt og lavt nede i det venstre hjørnet. Håpet var med det tent, og de siste fem minuttene ble hendelsesrike etter reduseringen.

Reitans harde innlegg gikk via Wiedesheim-Paul, og da trengtes kun én scoring for muligheter for spill på kontinentet neste sesong, men det gikk ikke veien i Hareides siste kamp.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrJeg stoler på ditt referat. Eller er det noe viktig du har utelatt? På samme måte har det også vært ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDu har to alternativ: meld deg inn i fb gruppa, eller be SVV om å få ein kopi av ppt.-presentasjonen ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrPå samme måte har det også vært forslag om å flytte fergeleiet bort fra sentrum av Molde. Det blir nok ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøSVV har hatt oppstartsmøte med Vestnes kommune det dei skal oppgradere kaianlegget på Furneset, inkludert trinn 2 der kai nummer ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu er klar over at du linker til en internettside som krever medlemskap hos Facebook? Altså ikke åpen tilgjengelig for ...
Bjørn Arild Reed Jacobsen 9 timer siden Framtidens teknologi med Møreaksen
@Terje SundsbøTerje Sundsbø, du har en tendens til å komme meg i forkjøpet . Skulle akkurat til å stive det samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse