Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
23 desember 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Statens Naturoppsyn / NTB
Foto: Statens Naturoppsyn / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Organisasjoner ber om midlertidig stans i ulvefelling

NOAH, WWF og Foreningen Våre Rovdyr ber om en midlertidig forføyning for å få stanset fellingen av ulver i ulvesonen, som ble vedtatt i går. Kravet om midlertidig forføyning fremmes for Oslo tingrett, opplyste NOAH – for dyrs rettigheter til NTB i natt.

De tre organisasjonene omtaler det som sterkt kritikkverdig at Klima- og miljødepartementet ikke avventer utfallet av NOAHs søksmål mot staten for vedtaket i 2019 om felling av ulv i Letjenna-reviret mellom Elverum og Åmot. Ankesaken skal behandles i juni neste år.

Monument over Tiananmen-massakren fjernet i Hongkong

Et monument til minne om ofrene for massakren på Den himmelske freds plass i Beijing ble i natt fjernet fra Universitetet i Hongkong. «Skammens støtte», som monumentet er døpt, er laget av den danske kunstneren Jens Galschiøt.

Det viser 50 sammenvevde kropper og symboliserer alle de som mistet livet da kinesiske myndigheter satte inn soldater mot fredelige demonstranter 4. juni 1989. I går kveld dekket arbeidere til monumentet med plater, mens sikkerhetsvakter passet på. Senere bekreftet universitetet at det var blitt fjernet.

Maksantall på kjøp av hjemmetester i USA

Økt koronasmitte og mer reising i jula gjør at etterspørselen etter hjemmetester har skutt i været i USA. Flere store kjeder innfører nå tak på kjøp av testene.

Amazon, Walgreens og CVS er blant kjedene som har innført begrensning på antall tester per kunde. Mangelen på tester har ført til lange køer ved testsentre i hele USA, og flere steder er ventetida på flere timer. Et testsenter i hovedstaden Washington DC sier at antallet tester de gjør daglig har firedoblet seg de to siste ukene.

Fører på 14 år stanset på Romerike

Politiet stanset i natt en bil med en 14-åring bak rattet på Kjeller i Lillestrøm kommune. Med seg hadde vedkommende en 13-åring og to 15-åringer.

Tre av de fire oppga ifølge politiet falsk personalia. Foreldre ble kontaktet, og saken er anmeldt.

4.290 nye koronasmittede

Det siste døgnet er det registrert 4.290 koronasmittede i Norge. Det er 1.451 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 4.152 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 4.925, så trenden er synkende.

Kongressen krever svar etter Astroworld-tragedien

Kongressen har åpnet etterforskning av arrangørene bak Astroworld-festivalen i Houston, der ti personer mistet livet da det brøt ut panikk under en konsert.

Tilsynskomiteen i Representantenes hus ber arrangøren Live Nation svare på spørsmål om sikkerhet, publikumshåndtering og planlegging for større ulykker og uhell, samt hvilke steg selskapet vil ta for å forhindre skader eller dødsfall på framtidige arrangementer. Komiteen vil ha dokumentasjon innen 7. januar og ber om at selskapet brifer komiteens medlemmer innen 12. januar. En slik brif vil være bak lukkede dører.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse