Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
28 mars 2022 05:40
Del på Facebook
Foto: Jae C. Hong / AP / NTB
Foto: Jae C. Hong / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 28. mars.

Ingen Oscar til «Verdens verste menneske»

Filmen «Verdens verste menneske» vant ingen Oscar-pris under årets utdeling, verken i kategorien beste internasjonale film eller beste originalmanus.

Annonse
Annonse

Prisen for beste internasjonale film gikk til japanske «Drive My Car», mens prisen for beste originalmanus gikk til Kenneth Branagh for «Belfast».

Zelenskyj: Vårt mål er fred og normalt liv

Ukrainas mål er å oppnå fred og tilbakevending til et normalt liv så fort som mulig, sier president Volodymyr Zelenskyj i en videotale i natt i forkant av nye samtaler med Russland.

Presidenten sier også at suverenitet og territoriell integritet fortsatt vil være prioriterte temaer i den kommende runden med samtaler med Russland, som skal starte i Tyrkia i dag eller i morgen.

Ukraina ber FN sikre Tsjernobyl

Ukrainas visestatsminister Iryna Veresjtsjuk frykter radioaktive utslipp fra Tsjernobyl og oppfordrer FNs sikkerhetsråd til å iverksette umiddelbare tiltak for å demilitarisere eksklusjonssonen i Tsjernobyl og sende en spesialdelegasjon.

Hun viser til at russiske styrker fortsetter å militarisere området rundt det nedlagte kraftverket, der det er lagret radioaktivt materiale etter eksplosjonen i 1986, og frykter at russisk aktivitet kan påføre anlegget skader som fører til utslipp av store mengder radioaktivt støv.

Annonse
Annonse

Biden vil ikke ha regimeendring i Russland

USAs president Joe Biden sier at han ikke ba om regimeendring i sin tale i Warszawa i helgen. – Nei, er svaret Biden nå har gitt til journalister på spørsmål om tok til orde for regimeendring i Russland i talen.

– For Guds skyld, denne mannen kan ikke forbli ved makten, sa Biden i talen.

Kontroll på brann i Gjemnes

Brannmannskapene fikk i natt kontroll over en kraftig brann i Gjemnes i Kvalvåg i Møre og Romsdal. Kraftig vind ga utfordringer i slukningsarbeidet.

Brannen oppsto i et bolighus rett før klokka 23 i går kveld. Alle beboere ble reddet ut av huset og ingen ble skadd.

Nye målpoeng til Zucca i Wild-seier

Mats Zuccarello fortsatte sin rekordsesong og hadde målgivende på alle Minnesota Wilds mål da de vant 3–2 over Colorado Avalanche i NHL i natt norsk tid.

Zuccarello, som er inne i en rekordsesong i NHL, fikk dermed tre nye målpoeng i kampen, og er nå oppe i 48 målgivende og 19 scoringer på 56 kamper hittil denne sesongen. Zucca fikk like over 17 minutter på isen og er nå oppe i 67 målpoeng totalt.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse