Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
29 april 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Sean Murphy / AP / NTB
Foto: Sean Murphy / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 29. april.

Oklahomas delstatsforsamling vedtok svært strenge abortlover

Oklahoma føyer seg inn i rekken av konservative delstater sør i USA som strammer inn abortlovgivningen betydelig. Delstatssenatet vedtok torsdag et forslag som vil forby all abort, med unntak for medisinske nødssituasjoner eller der graviditeten er resultat av incest eller voldtekt.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Tidligere på dagen vedtok Representantenes hus i delstaten et forbud mot abort etter at man kan fange opp hjerteslag hos fosteret, som eksperter mener er da moren er rundt seks uker gravid, skriver Reuters.

Canada fjerner restriksjoner for homofile menn som vil gi blod

Homofile menn trenger ikke lenger å vente til det har gått tre måneder siden siste samleie før de kan gi blod i Canada. Canadiske helsemyndigheter fjernet ordningen torsdag. Statsminister Justin Trudeau sier det er «gode nyheter for alle canadiere», men at det har tatt for lang tid.

Ifølge ham har regjeringen brukt 5 millioner canadiske dollar, knappe 37 millioner kroner etter dagens kurs, på forskning om sikkerhetsaspektene ved å endre reglene. Flere rapporter viser at «blodforsyningen vår fortsatt vil være trygg», sa Trudeau.

Rundt 1.000 migrantbarn er fortsatt atskilt fra foreldrene i USA

Amerikanske myndigheter jobber med å gjenforene rundt tusen barn som har blitt atskilt fra familiene sine ved grensa mellom USA og Mexico. USAs departement for innenriks sikkerhet (DHS) har registrert nesten 4.000 barn som ble separert fra foreldrene. I rettsdokumenter har tallene vært høyere, rundt 5.500.

Etter at Joe Biden ble president, etablerte han en arbeidsgruppe som jobber med å gjenforene familiene, og ifølge innenriksminister Alejandro Mayorkas har rundt 200 barn blitt gjenforent ned foreldrene. Likevel «er det anslagsvis 1.000 barn som fortsatt er atskilt», sier han.

Annonse
Annonse

Ukrainske myndigheter: Nesten hundre såret i angrep mot feltsykehus i Mariupol

Minst en soldat er drept og nesten hundre andre ble såret i et angrep mot et feltsykehus ved Azovstal-anlegget i Mariupol, ifølge ukrainske myndigheter. Den skriver den ukrainske avisa Ukrajinska Pravda, som siterer pressetjenesten til Azov-bataljonen i det ukrainske forsvaret.

– Som følge av artilleriangrepet, kollapset deler av bygningen, blant annet operasjonsrommet. Mer enn 500 sårede og leger ble tatt som gisler. Angrepet var målrettet mot sykehuset, siterer avisa kilden på.

Militærkilder opplyser til avisa at nesten hundre ukrainske soldater ble såret, i tillegg til den ene som skal være drept.

Brøytebil kjørte utfor skrent i Harstad

En brøytebil kjørte utfor en bratt skrent sør for Fiskefjorden i Lødingen natt til fredag. Føreren ble lettere skadd.

Troms politidistrikt skriver på Twitter at brøytebilen kjørte ned et autovern og utfor en bratt skrent. Den landet på siden nær havet, skriver politiet. Politiet i Troms opplyser til NTB at føreren pådro seg lettere skader i ulykken.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTrafikkaoset gjelder alle retninger, til/fra fergen, og øst/vest for fergeleiet. Trafikktallene har du da ikke hatt vansker med å finne ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEg har etterlyst kva trafikkaos som fergene med ÅDT på 2350 skaper i det store bildet.Og trafikken si retning og ...
Terje Sundsbø 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du man flytter fergeleiet ut fra sentrum av Molde for moro skyld? Merkostnaden for de fergereisende blir minimal i ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse