Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 juli 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Jevgenij Maloletka / AP / NTB
Foto: Jevgenij Maloletka / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 3. juli.

Zelenskyj vil ha gjenoppbyggingshjelp

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber verdenssamfunnet om hjelp til gjenoppbygging av landet når krigen er over. I sin daglige videotale i natt sa han at det vil være behov for enorme investeringer.

Mandag skal rundt 40 potensielle donorland møtes i Lugano i Sveits. Der vil den ukrainske regjeringen presentere sine prioriteringer for gjenoppbygging av det krigsherjede landet for første gang.

Alvorlig skadd i brann

En person er alvorlig skadd i en brann i en flermannsbolig i Sandefjord i natt. Det var en stund spredningsfare, men brannvesenet fikk senere på natten kontroll over brannen.

En luftambulanse ble sendt til stedet for å hente personen som ble alvorlig skadd. De øvrige som bor i flermannsboligen, ble sendt til legevakten for sjekk, opplyste Sørøst politidistrikt ved 4.30-tiden.

Elleve fiskere berget fra holme

Elleve fiskere som ble overrasket av raskt stigende vannstand i elva Orkla i Trøndelag, ble strandet på en holme i går. Det var for stor strøm i elva til at brannvesenet kunne hente dem i båt. Løsningen ble derfor redningshelikopter, og ved midnatt var de berget på land, opplyste politiet i natt.

Da sto fortsatt fire biler under vann i nærheten av holmen. Det var i natt uklart om og når bilene kan berges.

annonse

Fisker til rette etter tre døgn

En fisker i 30-årene i Mehamn er kommet til rette etter å ha meldt seg selv for politiet. Han ble sist sett da han dro ut i en 17 fots båt for tre dager siden. I går ettermiddag ble det funnet en båt i Nordmannsetfjorden, som politiet mente tilhørte mannen, og det ble satt i gang leteaksjon.

Men like før midnatt i natt meldte politiet i Finnmark at mannen hadde klart å ta seg til land på egen hånd. Han sa at han hadde falt ut av båten og deretter tatt seg til fots til lensmannskontoret i Mehamn, der han meldte seg.

Meldinger om drepte i Russland

Myndighetene i den russiske byen Belgorod, nær grensen til Ukraina, hevder at tre personer er drept og fire såret i et ukrainsk angrep mot byen i natt. Opplysningene kommer fra guvernør Vjatjeslav Gladkov og er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Han har tidligere anklaget Ukraina for å ha sendt kamphelikoptre over grensen til Russland og angripe et drivstofflager 1. april.

Argentinas finansminister går av

Argentinas finansminister Martin Guzman går av etter mindre enn tre år i landets regjering. Det kunngjorde han i natt norsk tid. I sin oppsigelse ber han president Alberto Fernandez rydde opp i indre stridigheter i regjeringen.

39 år gamle Guzman ledet regjeringens reforhandlinger om Argentinas gjeld med Det internasjonale pengefondet (IMF). Argentina hadde ikke råd til å betale gjelden på 440 milliarder kroner, og Guzman fikk derfor i oppdrag å reforhandle gjelden. Til tross for intern motstand fra landets tidligere president og nåværende visepresident Cristina Kirchner, klarte Guzman å inngå en avtale som reddet Argentina fra mislighold av gjelden.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnDine 3 første linker viser til prioriteringene fra mai, før revidert statsbudsjett nå i september. Og som du påviser – ...
Frode Hoseth 4 timer siden Et utspekulert verktøy
Idag den 07.10.2022 er Norges dag der Den Norske Nobelkomiteen sender signaler om (grunnleggende) menneskerettigheter, demokratiet og fredelig sameksistens for ...
Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 21 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte