Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
17 juli 2022 20:07
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristiansund sjokkerte ligatreer Viking, men kollapset i sluttminuttene. Niklas Sandberg snudde kampen til 2-1 med straffescoring.

Sjokket kom etter 52 minutter da KBKs Bendik Bye dro seg forbi hele Viking-forsvaret og sendte bortelaget i ledelsen. Kristiansund sto med ett fattig poeng før bortekampen i Stavanger.

Annonse
Annonse

Dessverre for tabelljumboen holdt ledelsen kun i like mange minutter som de hadde poeng.

Hjemmelagets Kevin Kabran banket inn utligningen i det lengst hjørnet og satte en stopper for bortesupporternes sjokkfest.

Snuoperasjonen ble komplett da Amidou Diop felte Kabran inne i 16-meteren, og Sandberg fikk avgjøre fra krittmerket.

– Vi gjør en god bortekamp. Jeg synes måten vi håndterer annenomgangen på, er strålende. Det er solid offervilje hele veien. Det jobbes riktig, vi nærmer oss, men det er jævla surt når vi er så nærme poeng, sa KBK-trener Christian Michelsen til Discovery.

Viking fortsetter dermed på 3.-plass i Eliteserien med 28 poeng på 16 kamper. Molde topper med 33 poeng på bedre målforskjell enn Lillestrøm.

Ett minutts ledelse

Vertene var nære å få en pangstart på kampen da Mai Traore spilte Daniel Karlsbakk alene med keeper, men Sean McDermott vartet opp med en feberredning og hindret Viking en kanonåpning.

Utover omgangen ble det langt roligere, og et langskudd fra De Lanlay til side for mål var det nærmeste man kom en ordentlig sjanse.

Etter hvilen kom gjestene langt bedre ut av blokkene. Brynjólfur Willumsson banket til fra rett utenfor 16.-meteren, men Patrik Gunnarsson fikk dyttet ballen unna.

Annonse
Annonse

To minutter senere fikk Kristiansund uttelling. Bye dro seg gjennom hele Viking-forsvaret og prikket gjestene i ledelsen.

Den holdt ikke lenge ettersom Viking svarte umiddelbart. Kabran fyrte av et nydelig skudd som endte i det lengste hjørnet.

Ti minutter før full tid fikk Sebastian Jarl en gigantsjanse til å gi KBK sesongens første seier. Han fikk en ball rett på hodet inne i 16-meteren, men headingen gikk til side for mål.

Derimot var det hjemmelaget som fikk muligheten fra straffemerket etter at Diop felte Kabran inne i 16-meteren. Sandberg satte inn vinnermålet.

Et preget Viking

Viking er på vei ut av en tyngre periode, hvor de hadde seks på rad uten seier, før de beseiret Lillestrøm på Åråsen forrige runde. Det var siddisenes første seier på de sju siste kampene.

Det var et redusert Viking-lag som tok imot Kristiansund uten sin kaptein og toppscorer Veton Berisha og Zlatko Tripić.

Det var også siddisenes første kamp uten venstreback Sebastian Sebulonsen, som gjorde overgang til Brøndby tidligere i uken.

Kristiansund har hatt en marerittstart på sesongen uten en eneste seier så langt. En av dem som har fått mye av skylden for det, er keeper Serigne Mor Mbaye. Han har sluppet inn 25 mål på 12 kamper.

Det så KBK-trener Christian Michelsen seg lei av. Søndag ga han Sean McDermott sjansen fra start for nordmøringene.


(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDet betyr at E39 Vik-Molde er prioritert for oppstart første seks år. God helg til deg også.
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøVi får konkludere medat vi ikkje blir samde om kva som er konklusjonen i SVV sitt innspel til ny NTP. ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 2 dager siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse