Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
17 juli 2022 20:07
Del på Facebook

Kristiansund sjokkerte ligatreer Viking, men kollapset i sluttminuttene. Niklas Sandberg snudde kampen til 2-1 med straffescoring.

Sjokket kom etter 52 minutter da KBKs Bendik Bye dro seg forbi hele Viking-forsvaret og sendte bortelaget i ledelsen. Kristiansund sto med ett fattig poeng før bortekampen i Stavanger.

Dessverre for tabelljumboen holdt ledelsen kun i like mange minutter som de hadde poeng.

Hjemmelagets Kevin Kabran banket inn utligningen i det lengst hjørnet og satte en stopper for bortesupporternes sjokkfest.

Snuoperasjonen ble komplett da Amidou Diop felte Kabran inne i 16-meteren, og Sandberg fikk avgjøre fra krittmerket.

– Vi gjør en god bortekamp. Jeg synes måten vi håndterer annenomgangen på, er strålende. Det er solid offervilje hele veien. Det jobbes riktig, vi nærmer oss, men det er jævla surt når vi er så nærme poeng, sa KBK-trener Christian Michelsen til Discovery.

Viking fortsetter dermed på 3.-plass i Eliteserien med 28 poeng på 16 kamper. Molde topper med 33 poeng på bedre målforskjell enn Lillestrøm.

Ett minutts ledelse

Vertene var nære å få en pangstart på kampen da Mai Traore spilte Daniel Karlsbakk alene med keeper, men Sean McDermott vartet opp med en feberredning og hindret Viking en kanonåpning.

Utover omgangen ble det langt roligere, og et langskudd fra De Lanlay til side for mål var det nærmeste man kom en ordentlig sjanse.

Etter hvilen kom gjestene langt bedre ut av blokkene. Brynjólfur Willumsson banket til fra rett utenfor 16.-meteren, men Patrik Gunnarsson fikk dyttet ballen unna.

To minutter senere fikk Kristiansund uttelling. Bye dro seg gjennom hele Viking-forsvaret og prikket gjestene i ledelsen.

annonse

Den holdt ikke lenge ettersom Viking svarte umiddelbart. Kabran fyrte av et nydelig skudd som endte i det lengste hjørnet.

Ti minutter før full tid fikk Sebastian Jarl en gigantsjanse til å gi KBK sesongens første seier. Han fikk en ball rett på hodet inne i 16-meteren, men headingen gikk til side for mål.

Derimot var det hjemmelaget som fikk muligheten fra straffemerket etter at Diop felte Kabran inne i 16-meteren. Sandberg satte inn vinnermålet.

Et preget Viking

Viking er på vei ut av en tyngre periode, hvor de hadde seks på rad uten seier, før de beseiret Lillestrøm på Åråsen forrige runde. Det var siddisenes første seier på de sju siste kampene.

Det var et redusert Viking-lag som tok imot Kristiansund uten sin kaptein og toppscorer Veton Berisha og Zlatko Tripić.

Det var også siddisenes første kamp uten venstreback Sebastian Sebulonsen, som gjorde overgang til Brøndby tidligere i uken.

Kristiansund har hatt en marerittstart på sesongen uten en eneste seier så langt. En av dem som har fått mye av skylden for det, er keeper Serigne Mor Mbaye. Han har sluppet inn 25 mål på 12 kamper.

Det så KBK-trener Christian Michelsen seg lei av. Søndag ga han Sean McDermott sjansen fra start for nordmøringene.


(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Lama Vik 1 måneder siden Aksekamper i valgkampen
Kva meiner du her, Hofset? "Frykten er at SVV fortsatt forsøker å skjule sannheten når den lovpålagte KS2-kontrollen gjennomføres ved avslutning ...
Lama Vik 1 måneder siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Kva med eit kompromiss, Hofset? Vi bygger Møreaksen konvensjonelt, og så blir Langfjordsambandet pilot for senketunnell? Då er vi kvitt ...
jon ingar eik 1 måneder siden Ei fylkeskommune i «sus og i dus»
Begynn med og flytte ut den politiske kameraderi bedriften Statens Veivesen ut i fra Molde, kanskje helt ut av Fylket,  ...
Terje Sundsbø 1 måneder siden Hemmelighold og bortforklaringer fra SVV
@Rolf Erik PedersenMed gratis ferger vil fergeavløsningsmidlene for Møreaksen øke, og bompengene minke.En rabattert billett på ferga mellom Molde og Vestnes koster ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte