Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Melby
Artikkel
10 august 2022 21:05
Del på Facebook
Marie Grødahl Brekkan, daglig leder i Bunadsgeriljaen. Foto: Bunadsgeriljaen.
Marie Grødahl Brekkan, daglig leder i Bunadsgeriljaen. Foto: Bunadsgeriljaen.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag ble det klart at klinikkledelsen for SNR går av. Georg Johnsen, klinikksjef for SNR og Carina Wollan Myhre, konstituert assisterende klinikksjef trekker seg fra sine stillinger.

Samtidig søker avdelingssjef Johan Kippervik om ett års permisjon fra stillingen ved avdeling for fødselshjelp og kvinnesykdommer. Bakgrunnen for avgjørelsene er fødesaken i Kristiansund, skriver Helse Møre og Romsdal i en pressemelding.

Sterk reaksjon fra Bunadsgeriljaen

I en pressemelding fra Bunadsgeriljaen i etterkant, skriver daglig leder Marie Grødahl Brekkan at Helse Møre og Romsdal nå skaper det totale kaos.

– Helseforetaket sa selv at de ikke kunne gjenåpne på grunn av en akutt uforutsett hendelse. De ville helle stenge enn å ansette vikarer for å erstatte to gynekologer i henholdsvis svangerskapspermisjon og sykdom. Bunadsgeriljaen har bedt om oversikt over hva de har gjort for å rekruttere vikarer og flere ansatte. Uten å få svar. Vi vet at rekrutteringen det siste året har vært vellykket med fire overleger, syv jordmødre og flere LIS- leger og barnepleiere. At helseforetaket bruker en sykemelding som begrunnelse for å ikke følge opp Stortingets vilje er ikke holdbart. Vi har regler for dette. Man stenger ingen andre avdelinger på grunn av permisjoner eller sykemeldinger. For fødende og ansatte skaper dette også unødvendig uro, skriver Marie Grødahl Brekkan videre.

–Helseministeren må på banen

– Helseforetakene på både lokalt og regionalt nivå bør vite at Stortingets vedtak står over administrative beslutninger og strategier. Nå må Helseministeren komme på banen! Om ikke må Stortinget ta grep for å finne ut hva Helse Møre og Romsdal har gjort for å unngå å måtte stenge avdelingen og overholde Stortingets vedtak! Dette i respekt for både kvinner som skal føde og de ansatte som gledet seg over gjenåpningen!, avslutter Grødahl Brekkan i Bunadsgeriljaens pressemelding.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Terje Sundsbø · 1 år siden
  Nå har også lederen i Sunnmørsposten våknet:

  «Stortinget sin instruks av Helse Midt-Norge om å halde føden i Kristiansund open, har enda med mageplask. Det er andre enn sjukehusleiinga som bør sjå seg sjølv i spegelen.»

  https://www.smp.no/meninger/leder/i/wO7j8d/faar-kjenne-lukta-av-eige-svidd-valflesk

  Fungerende hovedtillitsvalgt for overlegene ved Sykehuset i Kristiansund, Ralph Herter, sier det er et kjempeproblem å få tak i faste overleger i gynekologi ved fødeavdelingen. Det er akkurat hva Georg Johnsen, klinikksjef for SNR også sier.

  https://www.nettavisen.no/nyheter/vedum-feiret-fodeavdelingen-med-blotkake-na-er-dorene-stengt/s/5-95-599748

  En tredjedel av landets fødeavdelinger har ikke nok fødselsleger/gynekologer til å opprettholde forsvarlig drift og vaktberedskap.

  https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/7d408B/vi-har-en-alvorlig-mangel-paa-foedselsleger

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 7 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse