Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
10 august 2022 21:05
Del på Facebook
Marie Grødahl Brekkan, daglig leder i Bunadsgeriljaen. Foto: Bunadsgeriljaen.
Marie Grødahl Brekkan, daglig leder i Bunadsgeriljaen. Foto: Bunadsgeriljaen.

I dag ble det klart at klinikkledelsen for SNR går av. Georg Johnsen, klinikksjef for SNR og Carina Wollan Myhre, konstituert assisterende klinikksjef trekker seg fra sine stillinger.

Samtidig søker avdelingssjef Johan Kippervik om ett års permisjon fra stillingen ved avdeling for fødselshjelp og kvinnesykdommer. Bakgrunnen for avgjørelsene er fødesaken i Kristiansund, skriver Helse Møre og Romsdal i en pressemelding.

Sterk reaksjon fra Bunadsgeriljaen

I en pressemelding fra Bunadsgeriljaen i etterkant, skriver daglig leder Marie Grødahl Brekkan at Helse Møre og Romsdal nå skaper det totale kaos.

– Helseforetaket sa selv at de ikke kunne gjenåpne på grunn av en akutt uforutsett hendelse. De ville helle stenge enn å ansette vikarer for å erstatte to gynekologer i henholdsvis svangerskapspermisjon og sykdom. Bunadsgeriljaen har bedt om oversikt over hva de har gjort for å rekruttere vikarer og flere ansatte. Uten å få svar. Vi vet at rekrutteringen det siste året har vært vellykket med fire overleger, syv jordmødre og flere LIS- leger og barnepleiere. At helseforetaket bruker en sykemelding som begrunnelse for å ikke følge opp Stortingets vilje er ikke holdbart. Vi har regler for dette. Man stenger ingen andre avdelinger på grunn av permisjoner eller sykemeldinger. For fødende og ansatte skaper dette også unødvendig uro, skriver Marie Grødahl Brekkan videre.

–Helseministeren må på banen

– Helseforetakene på både lokalt og regionalt nivå bør vite at Stortingets vedtak står over administrative beslutninger og strategier. Nå må Helseministeren komme på banen! Om ikke må Stortinget ta grep for å finne ut hva Helse Møre og Romsdal har gjort for å unngå å måtte stenge avdelingen og overholde Stortingets vedtak! Dette i respekt for både kvinner som skal føde og de ansatte som gledet seg over gjenåpningen!, avslutter Grødahl Brekkan i Bunadsgeriljaens pressemelding.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Terje Sundsbø · 9 måneder siden
  Nå har også lederen i Sunnmørsposten våknet:

  «Stortinget sin instruks av Helse Midt-Norge om å halde føden i Kristiansund open, har enda med mageplask. Det er andre enn sjukehusleiinga som bør sjå seg sjølv i spegelen.»

  https://www.smp.no/meninger/leder/i/wO7j8d/faar-kjenne-lukta-av-eige-svidd-valflesk

  Fungerende hovedtillitsvalgt for overlegene ved Sykehuset i Kristiansund, Ralph Herter, sier det er et kjempeproblem å få tak i faste overleger i gynekologi ved fødeavdelingen. Det er akkurat hva Georg Johnsen, klinikksjef for SNR også sier.

  https://www.nettavisen.no/nyheter/vedum-feiret-fodeavdelingen-med-blotkake-na-er-dorene-stengt/s/5-95-599748

  En tredjedel av landets fødeavdelinger har ikke nok fødselsleger/gynekologer til å opprettholde forsvarlig drift og vaktberedskap.

  https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/7d408B/vi-har-en-alvorlig-mangel-paa-foedselsleger
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Klippfiskadagan 2023

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 9 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnTyr du til hersketeknikker for å slippe å svare på vanskelige spørsmål?
Terje Sundsbø 21 timer siden Egosentriske sunnmøringer
@Anne Mari SandshamnTvert imot – den raskeste traséen for flertallet av de som krysser Romsdalsfjorden går om Otrøya, dvs. Møreaksen. Dermed blir ...
Anne Mari Sandshamn 23 timer siden Egosentriske sunnmøringer
@Terje SundsbøDER sa du det!!! og de største egoistene er i Molde, ute på Midsun/Otrøya og Gossen da!!!  HAHAHAHAHAHA, Snakk om ...
Frode Hoseth 1 dager siden Et bedrag uten sidestykke
Og så har styret i helseforetaket en styreleder som formidler sin uvitenhet og at han vet iiiiiingenting.
Terje Sundsbø 1 dager siden Egosentriske sunnmøringer
Egoistene ønsker at Møreaksen bygges ut først nærmest seg selv. Men knapt noe politisk parti har Romsdalsaksen i sitt partiprogram. ...
Rune Kristiansen 2 dager siden Et bedrag uten sidestykke
Klar tale. La oss ikke forglemme at om du yter motstand mot disse "helse"toppene fordummes du med  utspekulert maktspråk slik ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte