Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 august 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Gregory Bull / AP / NTB
Foto: Gregory Bull / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Twitter hadde problemer i timevis

Nettleser-versjonen av Twitter hadde i natt norsk tid problemer, mens mobilversjonen så ut til å fungere. På oversikten til nettstedet Downdetector, som overvåker meldinger om problemer med nettsider og -plattformer, skjøt antallet rapporter skutt i været fra noe før midnatt.

– Twitter fungerer kanskje ikke som ventet for en del av dere på nettsiden. Vi undersøker saken slik at du kan komme tilbake til tvitringene, skrev det sosiale mediet på sin brukerstøttekonto. Rett før klokka 4 virket det som problemene var løst.

Ukraina hevder å ha tatt tilbake landsbyer nær Kherson

Ukraina har tatt tilbake kontrollen over fire landsbyer i nærheten av Kherson, sier en ukrainsk militærkilde til CNN.

– Operasjonen begynte på natta med store artilleriangrep mot russiske posisjoner og bakkestyrker, sier den ukrainske kilden til kanalen.

– Nå har vi befridd fire landsbyer. Førstelinjen har blitt brutt tre steder, heter det videre. De fire landsbyene det er snakk om, er Noma Dmytrivka, Arkhanhelske, Tomyna Balka og Pravdyne. Russland hevder på sin side å ha slått tilbake den ukrainske offensiven mot Kherson og Mykolajiv.

Investor mener høye strømpriser har positive ringvirkninger

Høye strømpriser vil få folk til å forstå at det er krise og derfor blir forberedt på omstilling, tror Jens Ulltveit-Moe. Dagens Næringsliv har snakket med investoren i forbindelse med ONS-messen i Stavanger.

annonse

– Ikke kast bort en krise. Vi er åpenbart i en krise, både på energi, men også på sikkerhetssiden. Vi må gjøre noe for å unngå at det samme skjer i fremtiden, sier Ulltveit-Moe, som blant annet mener det bør investeres tungt i fornybar energi.

Nå kommer de nye førerkortene

Alle som bestiller nytt førerkort, vil fra 1. september får et som har ny design. – Den nye førerkortdesignen gir økt sikkerhet mot forfalskning og er lettere å kontrollere, opplyser forteller senioringeniør John Erik Kristiansen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Vegvesenet understreker at det ikke er noe krav om å skifte ut tidligere førerkortmodeller i kredittkortstørrelse. Derimot er de store rosa plastlaminerte papirførerkortene (Wien-modell 1-2) ikke gyldige etter nyttår og må fornyes innen 1. januar 2023.

En knivdrept og flere skadd under karneval i London

En person er drept og det har kommet flere meldinger om alvorlige knivepisoder og andre voldelige hendelser på Notting Hill-karnevalet i London. Sky News melder at det ble utstedt en såkalt section 60-ordre, som gir politiet myndighet til å stanse og ransake personer uten skjellig grunn til mistanke.

Personen som er drept, ble knivstukket, opplyser politiet. I sosiale medier er det lagt ut en video som viser et stort politioppbud og store mengder blod på bakken.

Lasteskip har strandet utenfor Gibraltar

Et lasteskip med flere hundre tonn olje har strandet rundt 200 meter utenfor Gibraltars østkyst. Strandingen skyldes en kollisjon, ifølge lokale medier.

Skipet er lastet med 183 tonn tung fyringsolje, 250 tonn diesel og 27 tonn smøreolje og var på vei til Vlissingen i Nederland. Baugen på skipet hviler på havbunnen på 17 meters dyp med en slagside på bare 3 grader mot styrbord. Havnemyndighetene vurderer situasjonen fortløpende.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Lama Vik 1 måneder siden Aksekamper i valgkampen
Kva meiner du her, Hofset? "Frykten er at SVV fortsatt forsøker å skjule sannheten når den lovpålagte KS2-kontrollen gjennomføres ved avslutning ...
Lama Vik 1 måneder siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Kva med eit kompromiss, Hofset? Vi bygger Møreaksen konvensjonelt, og så blir Langfjordsambandet pilot for senketunnell? Då er vi kvitt ...
jon ingar eik 1 måneder siden Ei fylkeskommune i «sus og i dus»
Begynn med og flytte ut den politiske kameraderi bedriften Statens Veivesen ut i fra Molde, kanskje helt ut av Fylket,  ...
Terje Sundsbø 1 måneder siden Hemmelighold og bortforklaringer fra SVV
@Rolf Erik PedersenMed gratis ferger vil fergeavløsningsmidlene for Møreaksen øke, og bompengene minke.En rabattert billett på ferga mellom Molde og Vestnes koster ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte