Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
12 september 2022 11:46
Del på Facebook
MDG frykter at Sp-motstand vil føre til at regjeringen trenerer behandlingen av EUs fjerde energipakke. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
MDG frykter at Sp-motstand vil føre til at regjeringen trenerer behandlingen av EUs fjerde energipakke. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Det haster med å få vedtatt EUs fjerde energipakke, mener MDG – men de frykter at motstand fra Senterpartiet vil føre til at regjeringen trenerer saken.

– Jeg frykter veldig at Støre lar seg skremme av Senterpartiet og derfor utsetter pakken, sier MDGs Une Bastholm til Klassekampen.

– Europa står midt i en energi- og klimakrise. Da har vi ikke tid til å kaste bort tid på unødvendig trenering av en debatt vi uansett må ta. Fjerde pakke krever grundig behandling, og det bør skje i Stortinget i løpet av året som kommer, utdyper Bastholm overfor NTB.

Senterpartiets energipolitikere har tidligere uttalt at dersom EUs fjerde energipakke blir vedtatt, vil partiet forlate regjeringen.

– Vi kan ikke sitte i en regjering som vedtar den. Det vil ikke være mulig for Senterpartiet, sa energipolitisk talsperson Per Martin Sandtrøen i forrige uke.

annonse

I EUs fjerde energimarkedspakke, også kjent som Ren energi-pakken, er mye av regelverket i den tredje energimarkedspakken, som ble vedtatt av Stortinget i 2018, revidert. I tillegg er det mye nytt regelverk.

Olje- og energidepartementet vurderer nå om regelverket er relevant for innlemming i EØS-avtalen, om det er behov for eventuelle EØS-tilpasninger, og forholdet til norsk regelverk, opplyser statssekretær Andreas Bjelland Eriksen (Ap).

– Det er for tidlig å si noe mer konkret om vurderinger, eventuell gjennomføring i Norge og behandling i Stortinget, sier han til NTB.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen Nylig En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Hans-Peter Kaaresen 1 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje Sundsbø👍👍👍👍👍
Terje Sundsbø 1 timer siden Beskjed om å flytte?
@Hans-Peter KaaresenDer kom enda en klovn fra Sunnmøre – uten fnugg av saklige momenter. Det sier vel det meste.
Terje Sundsbø 1 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnDu er ikke sann! En fergefri forbindelse er 100% åpen hele tiden. Med ferge er den stengt 90% av tiden. Og ...
Anne Mari Sandshamn 11 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøDu er ikke sann!  De har ferge på de to øyene, de vil ikke liden noen nød, de trenger IKKE ...
Hans-Peter Kaaresen 15 timer siden Beskjed om å flytte?
Dette er underholdning på høyt nivå.  Måtte bare radarparet Rasmussen/ Sundsbø fortsette å skrive sine morsomme innlegg.  Savner forresten Olga ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte