Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 oktober 2022 19:18
Del på Facebook
Brynjólfur Willumsson scorer for Kristiansund under eliteseriekampen mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Brynjólfur Willumsson scorer for Kristiansund under eliteseriekampen mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Kristiansunds håp om å overleve i årets eliteserie i fotball lever for fullt etter 4-0-seieren over Aalesund søndag. Underveis ble banen mørklagt av strømbrudd.

Tre poeng var noe nær en forutsetning for KBK i hjemmekampen mot vestlandskollega Aalesund. Den oppgaven løste mannskapet til Christian Michelsen med bravur og til tjue i stil.

annonse

– Det var en fantastisk respons av gutta, sa KBK-treneren til Discovery etter kampen.

Hjemmelaget måtte riktignok ha 39 minutter på å ta ledelsen, men da smalt det to ganger bak AaFK-keeper Sten Grytebust på kort tid.

Først stanget 19-åringen Max Williamsen inn ledermålet etter et strålende innlegg fra Sander Kartum. Williamsen dukket opp på bakerste stolpe og sendte ballen i mål via stolpen.

Målfest

To minutter deretter doblet islendingen Brynjólfur Willumsson ledelsen. Han fikk sjansen fra straffemerket etter selv å ha blitt stoppet med ulovlige midler av gjestenes Besim Serbecic.

I annen omgang ble vondt til verre for Aalesund da Nikolai Hopland satte ballen i eget mål. Da var det spilt 57 minutter. Torgil Gjertsen slo innlegget som endte med at Hopland utmanøvrerte egen keeper.

annonse

Umiddelbart etter scoringen gikk lyset i flomkasterne på arenaen i Kristiansund. Banen var mørklagt i flere minutter før spillerne igjen hadde tilstrekkelig sikt rundt seg.

Hjemmelaget var imidlertid ikke ferdige for dagen. Sju minutter før full tid avsluttet Bendik Bye et godt angrep med å stange inn 4-0 på bakerste stolpe. Innlegget kom fra Brynjólfur Willumssons fot.

Drama

Seieren betyr at Kristiansund nå har kun to poeng opp til kvalikplasserte Sandefjord. Laget fra hvalfangerbyen røk 1-2 for HamKam søndag. Det var kjærkommen KBK-hjelp.

Dermed ligger det an til at de to siste serierundene, der Kristiansund møter Sarpsborg borte og Jerv hjemme, blir et drama og en innbitt kamp for å sikre seg fornyet eliteseriekontrakt.

Sandefjord avslutter mot Molde og Haugesund.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøFordi du hater ferger, betyr det ikke at alle andre gjør det! Og hva vet du om hva andre trenger ...
@Bengt G ErikssonTror ikke han sikter til hvordan dere har det i partiet og oppfatter det selv men mer mot politiske resultater. ...
@Anne Mari SandshamnFerger er ikke noen kjærkommen pause, men et utidig heft for nesten alle. Det er grotesk egoistisk å påtvinge alle ...
@Terje SundsbøFordi ferger ER og blir er kjærkommen pause  for de fleste, og de aller fleste trailerer legger inn pålagte hvilepauser ...
Vidar Hölm 15 timer siden Selvfølgelig trenger vi Nordmørslista!
Bygningsmasse på Hjelset er nedskalert med ca 60 000 kvadratmeter fra opprinnelig planlagt. Det er en katastrofe. En katastrofe som ...
Hei!Du starter med at du ikke flagger noe politisk syn, men det gjør du jo, selvfølgelig. Du sier at krydderet ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte