Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
15 desember 2022 06:05
Del på Facebook
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, torsdag 15. desember.

Domsavsigelse i gjenåpningssaken til Viggo Kristiansen

Torsdag kommer Borgarting lagmannsrett med domsavsigelse i gjenåpningssaken til Viggo Kristiansen. Utfallet er gitt etter Riksadvokatens avvisning av bevisene som ble brukt til å dømme Kristiansen for 20 år siden. Kristiansen ble i 2002 dømt til 21 års forvaring for å ha vært hovedmannen bak voldtektene og drapene i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000.

annonse

Rentebeslutning fra Norges Bank

Norges Bank kommer med rentebeslutning klokka 10. De fleste tror Norges Bank vil heve styringsrenta med 0,25 prosentpoeng til 2,75 prosent på torsdagens rentemøte – men ekspertene er uenige om rentetoppen nå er nådd. Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) vil styringsrenta nå en topp på 3 prosent i begynnelsen av 2023.

Rentebeslutning i Storbritannia

Den britiske sentralbanken kommer med rentebeslutning og pengepolitisk rapport. Det er ventet at sentralbanken setter opp renta.

Kriser er tema i EU-toppmøte

EU-landene har toppmøte i Brussel. Både handelskrisen med USA og energikrisen i Europa står øverst på agendaen når EUs stats- og regjeringssjefer samles i Brussel på torsdag. Møtet går over to dager.

annonse

Kennedy-dokumenter offentliggjøres

En rekke dokumenter om drapet på president John F. Kennedy – som så langt har vært hemmeligstemplet – offentliggjøres torsdag. Det er nesten 60 år siden Kennedy ble skutt og drept i Dallas i Texas 22. november i 1963. Etterforskningen konkluderte i sin tid med at Lee Harvey Oswald var alene om drapet da han skjøt mot Kennedys bilkortesje. Den etterforskningen er blitt kritisert for å være ufullstendig.

Kilde jakter ny seier i utfor

Aleksander Aamodt Kilde er på jakt etter ny seier når alpinsirkuset flytter seg til Val Gardena. Da er det klart for utfor i den italienske løypa. I sesongens fire første fartsrenn har det blitt tre seirer og en 2.-plass på Kilde, men han ligger 140 poeng bak sveitsiske Marco Odermatt i verdenscupen totalt.

Maanums Arsenal møter Lyon i mesterligaen

Frida Maanum og hennes Arsenal tar imot franske Lyon i mesterligaen i fotball for kvinner. Den engelske klubben leder gruppe C med 10 poeng etter fire kamper, tre poeng mer enn torsdagens motstander – som ligger på andreplass. I det omvendte oppgjøret vant Arsenal 5–1. I gruppe C spilles også oppgjøret mellom Juventus (Italia) – Zürich (Sveits).

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøFordi du hater ferger, betyr det ikke at alle andre gjør det! Og hva vet du om hva andre trenger ...
@Bengt G ErikssonTror ikke han sikter til hvordan dere har det i partiet og oppfatter det selv men mer mot politiske resultater. ...
@Anne Mari SandshamnFerger er ikke noen kjærkommen pause, men et utidig heft for nesten alle. Det er grotesk egoistisk å påtvinge alle ...
@Terje SundsbøFordi ferger ER og blir er kjærkommen pause  for de fleste, og de aller fleste trailerer legger inn pålagte hvilepauser ...
Vidar Hölm 16 timer siden Selvfølgelig trenger vi Nordmørslista!
Bygningsmasse på Hjelset er nedskalert med ca 60 000 kvadratmeter fra opprinnelig planlagt. Det er en katastrofe. En katastrofe som ...
Hei!Du starter med at du ikke flagger noe politisk syn, men det gjør du jo, selvfølgelig. Du sier at krydderet ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte