Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 januar 2023 16:10
Del på Facebook
Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) forbereder seg på at flere enn 35.000 flyktninger kommer til Norge i år. Foto: Alf Simensen / NTB
Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) forbereder seg på at flere enn 35.000 flyktninger kommer til Norge i år. Foto: Alf Simensen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) er forberedt på at det kan komme langt flere enn 35.000 flyktninger til Norge i år.

Ukraina-krigen har ført til at flere enn noen gang søker beskyttelse i Norge.

Annonse
Annonse

– Vi må forvente at prognosene om ankomster vil endre seg gjennom året. Vi er forberedt på å snu oss raskt rundt dersom situasjonen endrer seg, og har også planer for scenarioer med betydelig flere enn 35.000, sier Mjøs Persen til NTB.

Løypemelding

Foreløpig har regjeringen bedt kommunene om å bosette 35.000 flyktninger i år. Det er på samme nivå som i fjor, da over 40.000 flyktninger kom over grensa.

Torsdag ble det registrert 88 nye asylsøkere fra Ukraina til Norge. Totalt er det registrert 410 nye asylsøkere den siste uken.

Statsråden hadde fredag møte med kommunene om bosetting av flyktninger for å få en løypemelding om hvordan arbeidet med bosetting skrider fram.

62 kommuner har til nå svart på regjeringens anmodning, og mer enn tre av fire har fattet vedtak i tråd med anmodningen eller høyere, opplyser Mjøs Persen.

Annonse
Annonse

Kommunen har frist til 31. januar med å svare.

– Selv om det fortsatt er tidlig å skulle si noe om den samlede tilbakemeldingen, er jeg glad for at svarene til nå er positive, sier statsråden.

Blir værende

Regjeringen planlegger i tillegg for at flere av dem som kom til Norge i fjor, blir værende i år. Blant annet vil et forslag om å videreføre de midlertidige reglene for flyktninger og fordrevne fram til juli neste år bli sendt på høring om kort tid.

– Flere vil snart være ferdige med introduksjonsprogram og klare for å gå ut i jobb eller utdanning, påpeker Mjøs Persen, som ber flyktningtjenesten, voksenopplæringen, Nav og arbeidsgivere om å samarbeide i integreringsarbeidet.

– Vi må sammen bidra til at flyktninger og fordrevne raskt kommer på plass i kommunene, og unngå at de må vente lenge på å få et sted å bo, sier hun.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse