Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
06 februar 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Først da kvinnen selv etterlyste resultatene selv etter røntgenbildene i januar, fikk hun høre at hun hadde beinkreft, forteller fastlegen.

Kvinnens fastlege varslet Statsforvalteren om hendelsen i januar, skriver Adresseavisen.

annonse

Saken er også meldt til Statens helsetilsyn av sykehuset selv.

– Det har vært en forsinkelse i utrednings- og behandlingsprosessen, fra november og til pasienten ringer og etterspør resultatene i januar, sier fastlege Marthe Sand Skjelbred ved Ranheim legesenter i Trondheim til avisen.

«Klart avvik som må meldes fylkeslegen. Åpenbar fare for liv og helse», står det i varselet.

Statsforvalteren i Trøndelag har tidligere nevnt hendelsen som en av flere pasienthendelser ved sykehuset hvor journalsystemet kan ha spilt inn.

De har nå sendt saken videre til sykehuset med beskjed om at sykehuset selv må følge opp saken gjennom egne undersøkelser.

annonse

Bildene ble bestilt av sykehuset i forbindelse med en tidligere undersøkelse, men fastlegen skal ikke ha fått tilsendt resultatet.

Adresseavisen har bedt sykehuset svare på hva som har skjedd i denne saken – og hvordan forsinkelsen kan ha påvirket pasientens prognose.

I en epost til avisa svarer direktør for virksomhetsstyring, Merete Blokkum:

– Da St. Olavs hospital ble kjent med forsinkelsen i pasientforløpet, varslet man Statens helsetilsyn. Samtidig startet sykehuset en strukturert gjennomgang av hendelsen for å avdekke årsaksforholdene og vurdere behov for å iverksette korrigerende tiltak.

Utover dette ønsker ikke sykehuset å kommentere saken. Hun forklarer videre at gjennomgangen foreløpig ikke er konkludert.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 11 timer siden Skandalene fra Frp omkring Møreaksen
Pressen fungerer som sandkassen til den privatpraktiserende stortingspolitikeren fra Frp, som kontinuerlig sprer om seg med «fake news» om Møreaksen, ...
Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 2 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte