Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
24 februar 2023 05:45
Del på Facebook
Arkivfoto: Zhang Ling / Xinhua / AP / NTB
Arkivfoto: Zhang Ling / Xinhua / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Kina: Alle lands suverenitet må respekteres

Kinas vil bidra til å hindre Ukraina-krisen fra å komme ut av kontroll. Det fremgår av en erklæring på tolv punkter fra utenriksdepartementet i Beijing i dag i anledning ettårsdagen for Ukraina-krigen. Kinesisk UD slår fast at dialog og forhandling er eneste hensiktsmessige virkemiddel for å løse krisen.

Annonse
Annonse

Kinesisk UD slår også fast at alle lands suverenitet må respekteres, og oppfordrer til omfattende våpenhvile.

Asfalterte veier kan bli erstattet av grusveier i Trondheim

Opp mot 170 kilometer av veiene i Trondheim kan bli gjort om fra asfalt til grusveier. Årsaken er pengemangel.

Bystyret Trondheim er bekymret for at etterslepet på vedlikehold på veiene stadig øker. For å løse dette foreslås det å gjøre om flere av asfaltveiene i Trondheim til grusveier, skriver Adresseavisen.

Lysbakken vil gjøre kampen mot det autoritære høyre til ny hovedsak

– En seier for Putin er en seier for sterk mann-politikk og det nye ytre høyre, sier SV-leder Audun Lysbakken. SV-lederen peker ut kampen mot det autoritære høyre som venstresidens nye hovedsak i et intervju i Klassekampen på ettårsdagen for Russlands angrep på nabolandet Ukraina.

Lysbakken sier han mener Putins angrepskrig i Ukraina er et eksempel på voldspotensialet i det nye ytre høyre. Det gjør at SV må være villige til å inngå i «pussige allianser» med krefter vi ikke vanligvis er enige med, sier han.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Guantanamo-fanger løslatt

To pakistanske brødre er utlevert til Pakistan fra USAs Guantánamo-base på Cuba etter over 20 år, opplyser Pentagon. De ble pågrepet i Karachi i september 2002, mistenkt for koblinger til al-Qaida. To år senere ble de sendt til Guantanamo. Det ble aldri tatt ut tiltaler mot dem.

Etter løslatelsen av de to brødrene er det nå 32 innsatte igjen på Guantánamo-basen. 18 av disse er godkjent for utlevering, ifølge USAs forsvarsdepartement.

Dødstallet stiger etter gruveulykke

47 personer er fortsatt savet etter at en kullgruve kollapset i det nordlige Kina. Samtidig har dødstallet steget til seks, opplyser kinesiske medier i dag. Ytterligere seks er hentet ut i god behold.

Ulykken skjedde onsdag da en 180 meter høy bakke kollapset i dagbruddet i provinsen Indre Mongolia. Et nytt ras i den åpne gruven gjorde at redningsarbeidet ble forsinket senere samme dag.

Zuccarellos Wild tar sin fjerde seier på rad

Minnesota Wild og Mats Zuccarello har med 2-0 over Columbus Blue Jackets tatt sin fjerde seier på rad. Mats Zuccarellos lagkamerater Kirill Kaprizov og Brandon Duhaime sto for de to målene på bortebane. Begge målene kom i første periode.

Wilds målvakt Marc-Andre Fleury holdt buret rent og reddet 30 skudd mot mål i kampen. Zuccarello fikk 18.17 minutter på isen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøMin analyse er:Tospannet RR og TS arbeider febrilsk for å understøtte økonomien i prosjektet Molde til Julbøen, og vidare over ...
Terje Sundsbø 3 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet for flytting av fergeleiet ut av sentrum i Molde er all trafikken som kommer fra fergene ved hvert anløp. ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for flytting? ÅDT ligg stabilt.
Terje Sundsbø 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for å flytte fergeleiet i Molde? Kor mykje av ÅDT på 2350 svinger kjem frå/til Molde sentrum? Utfordringa ...
Terje Sundsbø 18 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMange år før tankene om Fergefri E39 ble lansert, var det forslag om å flytte fergeleiet i Molde ut av ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse