Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
01 desember 2023 22:32
Del på Facebook
da Hegerberg i aksjon i nasjonsligakampen mot Portugal, der hun gjorde hattrick. Foto: Terje Bendiksby / NTB
da Hegerberg i aksjon i nasjonsligakampen mot Portugal, der hun gjorde hattrick. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Ada Hegerberg scoret tre ganger da Norges kvinnelandslag knuste Portugal 4-0 i vinterkulda på Ullevaal og tok et langt steg mot fortsatt A-status.

Det var Lyon-stjernens første hattrick for landslaget siden hun scoret tre i comebackkampen mot Kosovo i april i fjor, også det under svært vinterlige forhold. Siden da hadde hun scoret bare to mål på 11 landskamper.

Annonse
Annonse

Sophie Román Haug kom inn for Hegerberg den siste halvtimen og fastsatte resultatet på overtid med et fint hodemål på innlegg fra Thea Bjelde.

Norge lå på nedrykksplass i nasjonsligaen før kampen og ville med tap vært dømt til B-status, noe som ville gjort neste års EM-kvalifisering mer utfordrende. Det var derfor en svært viktig kamp, selv om OL-sjansen allerede var forspilt.

– Jeg er veldig glad for at de viste litt av hva som bor i dette laget. Vi har hatt noen gode prestasjoner tidligere i høst som vi ikke fikk betalt for. Da havner vi i en situasjon med mye press som vi skal håndtere, og det klarte vi bra, sa landslagstrener Leif Gunnar Smerud til TV 2.

– Vi scoret flotte mål og hadde full kontroll på kampen. En veldig god seier.

Seieren betyr at Norge vil bli gruppetoer og berge plassen i A-divisjonen uten omspill med seier i Østerrike tirsdag. Frankrike sikret som ventet gruppeseieren med 3-0 over østerrikerne fredag kveld.

Med ett poeng i St. Pölten er Norge garantert nedrykkskvalifisering i februar. Bare om Norge taper tirsdag, og Portugal samtidig slår Frankrike, rykker det norske laget rett ned.

Maren Mjeldes gule kort, som hun pådro seg på stillingen 3-0, gjør at kapteinen mister tirsdagens kamp.

Sjokkåpning

I 10 minusgrader sjokkåpnet de norske og skaffet seg to måls ledelse med Hegerbergs 44. og 45. landslagsscoring.

Annonse
Annonse

Det var spilt litt over to minutter da Norges høye press hindret Portugal i å spille seg ut. De norske vant ballen ved midtstreken, og Elisabeth Terland fikk rom å føre ballen i. Hun spilte ut til Marit Bratberg Lund, og hennes følsomme venstrefot la en perfekt pasning på hodet til Hegerberg, som nikket i mål.

Fire minutter senere hoppet Carole Costa opp med armen i været på et norsk hjørnespark, og dommeren var ikke i tvil da ballen traff hånden. Hegerberg kunne skyte straffesparket i hjørnet.

Norge falt av etter knallstarten og slapp Portugal litt inn i kampen, men uten at gjestene greide å skape nevneverdige sjanser.

Forbi Caro

Norge startet sterkt også i den andre omgangen, og i det 50. minutt scoret Hegerberg sitt 46. mål for Norge. Med det la hun Caroline Graham Hansen bak seg på landslagets evige scoringsliste.

Det startet med Maren Mjeldes frispark til Frida Maanum, som stormet fram på kant og rullet ballen inn til Terland. Hennes skudd ble reddet av keeper, men Hegerberg satte kneet på returen for åpent mål og så ballen rulle inn.

Graham Hansen var byttet ut ved pause etter å ha fått et par vonde smeller i den første omgangen. Smerter i ankelen var grunnen til at hun ble tatt ut.

Ana Capeta hadde et meget godt forsøk på å skape ny spenning med en stupheading mot hjørnet i det 60. minutt, men Aurora Mikalsen reddet glimrende.

Like god var Inês Pereiras redninger da Terland litt senere var alene gjennom og da Maanum i det 83. minutt avsluttet fra hjørnet av 5-meteren. I stedet var det Haug som gjorde 4-0.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøDu har oversett det faktum at biltrafikken ikkje skal, eller kan blomstre.
Terje Sundsbø 4 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg har studert linken – den forteller at flere kjørefelt/nye veier raskt blir tatt i bruk, og dokumenterer at dette ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDu tar feil igjen. I din referanse til tallet 1200 sier SVV: «Etter at ny E39 Ørskogfjellet- Vik er ferdig utbygd ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg har aldri snakka om 2050. Det er eit virvar i di boble.Prosentrekning kan eg.Kor unison stemninga er når pengene ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrTidligere har du vist til SVV sin Planbeskrivelse E39 Ørskogfjellet-Vik, og henvist til tallet 1200 som reduksjonen i trafikken ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse