Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
17 desember 2023 05:45
Del på Facebook
Foto: Mohammed Hajjar / AP / NTB
Foto: Mohammed Hajjar / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

FN rapporter om forferdelige forhold på Shifa-sykehuset

Et team fra FN har vært på Shifa-sykehuset på Gazastripen. De melder om så fullt akuttmottak at de måtte passe seg for ikke å tråkke på pasienter.

Annonse
Annonse

WHO var en del av gruppen som var på Shifa-sykehuset, og i tillegg til å vurdere situasjonen leverte teamet medisinsk og kirurgisk utstyr, opplyser organisasjonen i natt.

Over 60 migranter druknet utenfor Libya

Minst 61 personer er savnet og antatt omkommet etter at en båt sank utenfor kysten av Libya, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Ulykken skal ha skjedd da båten ble truffet av høye bølger etter å ha lagt ut fra den libyske byen Zuwara.

Ifølge overlevende var det 86 personer om bord. 25 personer ble reddet og er overført til en leir i Libya, ifølge organisasjonen.

Over 20 meldinger om skred

I løpet av i går ettermiddag og kveld fikk Vest politidistrikt inn melding om 22 ulike steinras, snø- og sørpeskred. Det har ikke kommet melding om personskader. Selv om det natt til søndag hadde roet seg kraftig ned, har politiet dialog med kommuner, HRS og andre etater i tilfelle det kommer nye hendelser.

I går ble farevarselet for flom hevet til oransje nivå i Vestland, Rogaland og deler av Agder, noe som betyr betydelig flomfare. Det var også oransje farevarsel for jord-, sørpe- og flomskredfare på deler av Vestlandet.

Annonse
Annonse

Masseslagsmål på buss i Sola

En person ble sent i går kveld fraktet til sykehus med en hodeskade som kan være påført av en skarp gjenstand etter et masseslagsmål på en buss i Sola kommune i Rogaland.

Rundt 15 personer var innblandet i slagsmålet. I tillegg til personen som ble fraktet til sykehus, fikk flere mindre skader. Politiet opplyser at tre personer er pågrepet etter hendelsen.

13 døde i uvær i Argentina

Minst 13 personer er døde etter at vind og regn ødela taket på en idrettshall i den argentinske byen Bahia Blanca.

Ifølge kilder ved ordførerens kontor pågikk det en skateboardkonkurranse i hallen da taket ga etter for uværet i natt norsk tid. Et kraftig tordenvær har herjet i området.

Skudd avfyrt mot hus i Malmö

En rekkehusleilighet i Malmö er blitt beskutt. Ingen skal ha blitt skadd i hendelsen. Politiet ble varslet om flere høye smell i Oxie-området klokka to i natt, ifølge avisa Sydsvenskan.

– Da vi kom fram, kunne vi konstatere at det var skutt mot en bolig, forteller Kurt Marklund, vakthavende etterforskningsleder i Malmö-politiet. Ingen er pågrepet i saken. Hendelsen etterforskes som drapsforsøk og grovt brudd på våpenloven.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse