Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 februar 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Joshua A. Bickel / AP / NTB
Foto: Joshua A. Bickel / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 1. februar.

Orkan i Trøndelag – ekstremværet herjer

Ekstremværet Ingunn har herjet med Trøndelag i natt. Der har det vært timevis med orkan. Flere bygg har fått taket revet av, mens tusener har vært uten strøm i hele eller deler av natten.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

I Rørvik ble 15 personer evakuert da taket på et hus ble tatt av vinden. Politiet sa at det på det meste var 40 kvadratmeter med tak som føk rundt i området.

Uværet har også stengt de fleste fjellovergangene mellom Østlandet og Vestlandet i natt, samt ført til at nattogene mellom Oslo og Bergen ble innstilt.

Det skal fortsette å blåse utover dagen – og det er rødt farevarsel for Nordland.

Podesta blir Bidens klimautsending

John Podesta er utnevnt til USAs nye klimautsending etter John Kerry. Han skal også ha oppsyn med president Bidens tiltakspakke for grønn omstilling.

75-åringen er en politisk veteran i Washington, der han har hatt flere viktige, men mindre synlige roller under tre demokratiske presidenter. Han ble for alvor kjent for folk flest da han håndterte riksrettskrisen rundt daværende president Bill Clinton etter sistnevntes forhold til Monica Lewinsky.

Handelsskip truffet av rakett i Rødehavet

Et handelsskip er truffet av en rakett avfyrt fra Jemen, opplyser sikkerhetsselskapet Ambrey. Houthiene sier de har skutt mot et amerikansk skip.

Annonse
Annonse

Ambrey opplyser at skipet var underveis da det ble truffet sørvest for havnebyen Aden.

– Skipet meldte om en eksplosjon om bord, opplyser Ambrey. Firmaet sier de kjenner til at raketten ble skutt fra regionen Taiz.

Fire aktivister dømt i Hongkong

Fire aktivister i Hongkong er funnet skyldige i oppvigleri etter stormingen av bygningen som huser byens lovgivende forsamling sommeren 2019.

Flere hundre demonstranter tok seg inn i bygningen på 22-årsdagen for britenes tilbakelevering av Hongkong. Det var en av de mest kaotiske hendelsene i massedemonstrasjonene mot et forslag til utleveringslov. Forslaget ble senere trukket.

Knopfler-gitar solgt for 9 millioner kroner

En gitar som har tilhørt Mark Knopfler – en Gibson Les Paul fra 1959 – er solgt for drøyt 9 millioner kroner på auksjon, opplyser Christie's.

Knopfler – som var frontfigur i Dire Straits og ofte omtales som en av tidenes beste gitarister – auksjonerte onsdag bort 112 gitarer og 10 forsterkere til en samlet verdi av 8,84 millioner pund, opplyser auksjonshuset Christie's som sto for salget. Totalsummen tilsvarer drøyt 117 millioner kroner.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse