Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
06 februar 2024 05:40
Del på Facebook
Foto: AP / NTB
Foto: AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Trump ønsker debatt mot Biden

Tidligere president Donald Trump har avvist å stille til debatt mot noen av sine republikanske rivaler i valgkampen. Nå vil han møte president Joe Biden, og det umiddelbart. – Vi burde møtes til debatt for landets beste, sier Trump i et radiointervju med den konservative kommentatoren Dan Bongino.

Annonse
Annonse

– Hvis jeg var ham, ville jeg også ha ønsket å møte meg til debatt. Han har ikke noe å finne på, sier Biden som svar.

Valget i Senegal utsatt til desember

Nasjonalforsamlingen i Senegal har vedtatt å utsette presidentvalget i landet til 15. desember. Opposisjonspolitikere ble stengt ute fra avstemningen. Forslaget om utsettelse ble seint i går kveld. 105 av 165 representanter stemte for.

Valget skulle ha blitt holdt 25. februar. Det opprinnelige forslaget fra president Macky Sall var en utsettelse til 25. august.

Britisk-eid skip truffet i Rødehavet

Et britisk-eid lasteskip er truffet av et prosjektil utenfor de houthi-kontrollerte områdene i Jemen. Det skal kun ha fått mindre skader. Ifølge sikkerhetsselskapet Ambrey meldes det ikke om skadde besetningsmedlemmer. Skipet seiler under Barbados-flagg.

Det britiske sjøfartsdirektoratet (UKMTO) opplyser at den vakthavende om bord på skipet meldt at et prosjektil ble avfyrt fra et lite fartøy. Prosjektilet skal ha truffet og ført til mindre skader på vinduene på brua.

USA hevder ha ødelagt houthi-båter

Det amerikanske militæret har gjennomført et selvforsvarsangrep og ødelagt to ubemannede havfartøy tilhørende houthimilitsen i Jemen, heter det i en melding.

Den amerikanske sentralkommandoen (Centcom) opplyser at landets styrker oppdaget de selvkjørende overflatefartøyene – omtalt som USV-er – med eksplosiver i de houthi-kontrollerte delene av Jemen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Organisasjoner ber om at Israel utestenges

GramArt og Nopa ber om at Israel utestenges fra sangkonkurransen Eurovision Song Contest umiddelbart. Det skriver organisasjonene i en felles pressemelding.

– Nå har vi hatt den norske finalen og fått en norsk vinner. Dette er et naturlig tidspunkt for GramArt og Nopa å gi uttrykk for våre medlemmers syn på saken, sier Ivar Peersen, styreleder i GramArt til Dagsavisen.

Knivmann pågrepet Stavanger

En mann ble i natt pågrepet etter at han truet en beboer i Stavanger med kniv. Politiet truet med elektrosjokkvåpen før mannen slapp kniven.

Politiet rykket ut etter melding om en sint person som sparket i vinduet på en adresse på Storhaug i Stavanger. På stedet fikk politiet kontroll på en mann i 30-årene som hadde truet en beboer med kniv. Ingen ble skadd i hendelsen.

Bil kjørte inn i tunnelvegg i Lillehammer

E6 ved Lillehammer ble i natt stengt en periode ved Mosoddtunnelen etter at en bil kjørte inn i tunnelveggen. Bilføreren ble ikke alvorlig skadd. Ulykken skjedde like etter klokken 4 natt til tirsdag.

Årsaken til at ferden endte i tunnelveggen er ikke kjent, men politiet mistenker ikke ruskjøring. I påvente av bilberger ble E6 stengt, men åpnet for trafikk ved 5.30-tiden. Det ble ingen skader inne i selve tunnelen.

Person hentet ut av røykfylt leilighet i Stavanger

En person ble like før klokken 5 i natt hentet ut av en røykfylt leilighet i Stavanger. Da hadde nødetatene rykket ut etter melding om brann i en bolig. Brannmannskapene fikk raskt kontroll på brannen.

Vedkommende som ble hentet ut av den røykfylte leiligheten ble sjekket av helsepersonell og framstår oppegående. Bygget som det ble rykket ut til inneholder flere leiligheter. De øvrige beboerne er evakuert.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse