Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 februar 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Markus Schreiber / AP / NTB
Foto: Markus Schreiber / AP / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, torsdag 22. februar.

USA med nye sanksjoner mot Russland

USA kommer i dag en med en omfattende sanksjonspakke mot Russland etter dødsfallet til den russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj i forrige uke. Sanksjonene skal blant annet rettes mot landets forsvars- og industribaser, samt en rekke inntektskilder for den russiske økonomien, ifølge sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan i Det hvite hus. Videre ber Det hvite hus om full åpenhet fra Russland om hva som forårsaket Navalnyjs død.

Annonse
Annonse

Sveriges statsminister til Ungarn

Sveriges statsminister Ulf Kristersson besøker Budapest etter invitasjon fra Ungarns statsminister Viktor Orban. Mandag skal den ungarske nasjonalforsamlingen etter planen stemme over Sveriges Nato-søknad. Invitasjonen fra Orban kom i januar, men da var det uklart hva han ønsket. Kristersson svarte da at han gjerne reiser til Budapest, men ikke spesifikt for å snakke om Nato-medlemskapet. Denne uken sa Kristersson at han og Orban skal diskutere forsvarssamarbeid, blant annet det svenske jagerflyet Gripen, under besøket. Ungarn er det eneste Nato-landet som ennå ikke har gitt grønt lys for Sveriges Nato-søknad.

Rettssak for McCann-mistenkt starter opp igjen

Rettssaken mot den tyske mannen som er mistenkt for drap på Madeleine McCann, skal starte opp igjen fredag etter at den ble utsatt i en uke. Grunnen til utsettelsen er at forsvareren til mannen krevde at en av de to meddommerne måtte fjernes fra saken. Den 47 år gamle mannen er tiltalt for tre voldtekter og to tilfeller av seksuelle overgrep mot mindreårige i Portugal mellom 2000 og 2017. Etterforskningen av McCann-mistankene pågår fortsatt.

Gram får besøk av dansk kollega på Ørland flystasjon

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) og hans danske kollega Troels Lund Poulsen drøfter trening av ukrainske piloter på F-16. Norge stiller med F-16 treningsfly til utdanning av ukrainsk personell på F-16-systemet i Danmark. Utdanningen skjer ved Skydstrup flystasjon i Sønderjylland og vil skje i et flernasjonalt samarbeid ledet av Danmark. Norge har, i likhet med Danmark, Nederland og Belgia, besluttet å donere F-16 kampfly til Ukraina.

Annonse
Annonse

Norge holder innlegg i FN-domstolen

FN-domstolen fortsetter sin åpne høring om de juridiske konsekvensene av Israels politikk og praksis i de okkuperte palestinske områdene, inkludert Øst-Jerusalem. Norge er blant landene som skal holde innlegg fredag, og vil ifølge utenriksminister Espen Barth Eide blant annet understreke at Israels bosetninger i de okkuperte områdene er ulovlige og et alvorlig hinder for fred. Namibia, Oman, Pakistan, Indonesia, Qatar, Storbritannia, Slovenia, Sudan, Sveits, Syria og Tunisia holder også innlegg.

Fakkeltog mot diskriminering i Drammen

Etter vedtaket i Drammen om å kun ta imot ukrainske flyktninger, arrangerer Buskerud Innvandrerråd og Mukhtar Sajid Samling et fakkeltog for mangfold og inkludering. Toget starter 17.30, etterfulgt av appeller ved Bragernes Torg. Arrangørene av fakkeltoget beskriver det som «en demonstrasjon av solidaritet, og en protest mot beslutninger som splitter oss ved å sette grupper opp mot hverandre».

Nøkkelkamp for de norske fotballkvinnene

Den nyansatte landslagssjefen Gemma Grainger skal sørge for at Norge beholder plassen på A-nivået i nasjonsligaen. Fredag kveld spilles det første av to skjebneoppgjør mot Kroatia. Kampstart i Osijek er klokken 18.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Anne Mari SandshamnDette er ein konsekvens av at oppdragsgiver,  Møre og Romsdal fylke, vektar pris framfor regularitet. Og Norled vart kvitt gamalt ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøSeriøst? .Har de så gamle ferger der?  Vi har ferge som er nesten nye vi, rart det finnes så gamle ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Anne Mari SandshamnDet er vel ikke antall øyer og fjorder som betyr noe, men antall mennesker som berøres. Det bor langt flere ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Anne Mari SandshamnSelvfølgelig skal jeg hjelpe deg med å finne svaret du søker. Les her:https://www.rbnett.no/meninger/i/8qGAkr/mayday-mayday-mayday
Terje Sundsbø 18 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Hans-Peter KaaresenHvor skal fergeleiet i Molde flyttes? Til Mordalsvågen, slik lederen av Stortingets transportkomité foreslår?
Anne Mari Sandshamn 21 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøÅrasken til det ligger nok i det at det både på sunnmøre og på Nordmøre er mye mer øyer og ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse