Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 juli 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB
Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag.

Orban i Beijing for å møte Xi

Ungarns statsminister Viktor Orban har ankommet Kinas hovedstad Beijing, der han skal møte landets president Xi Jinping senere i dag. Orban beskriver besøket som «fredsoppdrag 3.0», etter først å ha besøkt Moskva og Kyiv.

Annonse
Annonse

I forrige uke dro Orban på et overraskende besøk til Ukraina, der han tilbrakte tre timer sammen med president Volodymyr Zelenskyj. Fredag var Orban på et overraskelsesbesøk til Moskva der han møtte Russlands president Vladimir Putin. Moskva-reisen ble kritisert av både EU og Ukraina, mens USAs president Joe Bidens administrasjon mener Orbans møte med Putin var mer til hinder enn hjelp.

Global varmerekord i juni

Juni 2024 var den varmeste junimåned som hittil er registrert. Tolv måneder på rad har temperaturen ligget 1,5 grader over førindustrielt nivå, ifølge en rapport som EUs klimaovervåkingstjeneste C3S la fram klokken 4 i natt.

Rapporten viser at juni også var trettende måned på rad med varmerekorder. – Dette er mer enn en statistisk merkverdighet, og det fremhever et stort og vedvarende skifte i klimaet vårt, sier Carlo Buontempo, som leder klimaovervåkingstjenesten.

Japan og Filippinene med forsvarsavtale

Filippinene og Japan har inngått en forsvarsavtale som gjør at de kan utplassere styrker på hverandres territorier under felles militærøvelser.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Avtalen ble signert av Filippinenes forsvarsminister Gilberto Teodoro og Japans forsvarsminister Yoko Kamikawa under en seremoni i presidentpalasset i Filippinenes hovedstad Manila i dag, under oppsyn av den filippinske presidenten Ferdinand Marcos jr.

Tre polakker pågrepet for kobbertyveri

Tre polske menn ble natt til mandag pågrepet av politiet i Buskerud mistenkt for å ha forsøkt å stjele kobber fra en bedrift i Øvre Eiker.

– Det ser ut til at de ble avbrutt i et innbruddsforsøk. Vi fant et hull i et gjerde, og utenfor gjerdet lå det en kveil med kobberkabel. Den var så tung av vår patrulje ikke klarte å bære den inn igjen, forteller operasjonsleder Tom Skuggedal i Sørøst politidistrikt til NTB.

Hotellansatt lettere skadet i knivstikking i Stavanger

En mann ble natt til mandag lettere skadet da han ble knivstukket i armen ved et hotell i Stavanger.

– En mann i 30-årene varslet selv politiet klokken 00.48 om at han hadde knivstukket en annen mann. Vi rykket ut og pågrep ham få minutter senere. Den fornærmede ble kjørt til legevakten for sjekk. Han hadde smerter i en arm. Det fremstår ikke alvorlig, forteller operasjonsleder Steinar Knudsen i Sørøst politidistrikt til NTB.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 6 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse