Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 juli 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Halvard Alvik / NTB
Foto: Halvard Alvik / NTB

Fellesferien starter

I dag starter fellesferien. I år varer den fra mandag 8. juli til og med fredag 26. juli (uke 28, 29 og 30). Fellesferien er ifølge Wikipedia en særnorsk betegnelse på den perioden da store arbeidsgrupper pleier å ta sommerferie, gjerne de tre siste ukene av juli.

Begrepet skal første gang ha kommet inn i avtaleverket mellom arbeidsgivere og arbeidstakere i den norske smelteverksindustrien i mellomkrigstiden. Ved store fabrikker og smelteverk var det mer praktisk og lønnsomt å la alle arbeiderne få fri samtidig.

Annonse
Annonse

Frankrike våkner etter valgbomben

I går gikk Frankrike til urnene, og valgresultatet der det ser ut til at venstresiden har danket ut ytre høyre, blir sett på som en bombe. Statsminister Gabriel Attal sa i går at han vil levere sin avskjedssøknad i dag. Det har foreløpig vært stille fra sittende president Emmanuel Macron, men i morgentimene i dag skal han uttale seg om valgresultatet for første gang.

Modi i Russland

Indias statsminister Narendra Modi besøker Russland i dag og i morgen. I møtet med president Vladimir Putin skal Modi diskutere utsiktene til å styrke bilaterale bånd, samt internasjonale og regionale saker, ifølge en uttalelse fra Kreml. Den indiske statsministeren ble forrige måned tatt i ed som statsminister for en tredje periode etter å ha vunnet det indiske valget.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Uværet Beryl ventes å treffe Texas

Uværet Beryl ventes å treffe kysten av Texas i dag, ifølge de siste prognosene fra amerikanske meteorologer. Uværet ventes å styrke seg til en kategori 1-orkan på vei mot land, og kan bli styrket ytterligere til kategori 2-orkan når det treffer land i Houston-området, ifølge det amerikanske orkansenteret (NHC). Beryl har krevd minst elleve menneskelig på sin ferd over karibiske øyer i forrige uke og var å et tidspunkt en kategori 5-orkan.

To kamper i Eliteserien

Kristiansund spiller mot Fredrikstad i Molde klokken 19 i dag. KFK ligger på 11. plass etter 13 kamper, mens FFK har 22 poeng og femteplassen på tabellen etter tolv spilte kamper.

Til samme tid møtes Strømsgodset og Sandefjord i Drammen. Sandefjord ligger sist på tabellen med 9 poeng på 13 kamper. Strømsgodset er på sjetteplass med sine 18 poeng på tolv kamper.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Anne Mari SandshamnDette er ein konsekvens av at oppdragsgiver,  Møre og Romsdal fylke, vektar pris framfor regularitet. Og Norled vart kvitt gamalt ...
Anne Mari Sandshamn 11 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøSeriøst? .Har de så gamle ferger der?  Vi har ferge som er nesten nye vi, rart det finnes så gamle ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Anne Mari SandshamnDet er vel ikke antall øyer og fjorder som betyr noe, men antall mennesker som berøres. Det bor langt flere ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Anne Mari SandshamnSelvfølgelig skal jeg hjelpe deg med å finne svaret du søker. Les her:https://www.rbnett.no/meninger/i/8qGAkr/mayday-mayday-mayday
Terje Sundsbø 13 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Hans-Peter KaaresenHvor skal fergeleiet i Molde flyttes? Til Mordalsvågen, slik lederen av Stortingets transportkomité foreslår?
Anne Mari Sandshamn 16 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøÅrasken til det ligger nok i det at det både på sunnmøre og på Nordmøre er mye mer øyer og ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse