Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
10 juli 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, onsdag 10. juli.

Mye regn på Østlandet

I dag er det varslet store mengder regn på Østlandet, og meteorologene har sendt ut gult farevarsel. Farevarselet gjelder fra klokken 7 onsdag morgen til klokken 18.

Annonse
Annonse

I Oslo er det meldt hele 44 millimeter nedbør i løpet av få timer. Meteorologisk institutt har også meldt gult farevarsel om kraftige vindkast for deler av Rogaland og Hordaland.

Fra onsdag morgen ventes det mye regn, rundt 30-40 mm på bare seks timer, lokalt kan det bli mer. Det er også utrygt for torden, vesentlig i kystnære strøk. Regnet vil gi seg i løpet av onsdag ettermiddag på Sørlandet og onsdag kveld på Østlandet.

Oppdatert konsumprisindeks

Statistisk sentralbyrå (SSB) kommer med oppdatert statistikk om konsumprisindeksen (KPI), samt prisindeksen for omsetning innenlands i juni.

SSB kommer månedlig med denne statistikken, som viser hvor mye prisene har økt. Fra mai 2023 til mai 2024 steg konsumprisindeksen (KPI) 3 prosent.

Nato-toppmøtet i Washington fortsetter

I dag er det klart for andre dag av det tre dager lange Nato-toppmøtet i Washington. Toppmøtet er Jens Stoltenbergs siste som Nato-sjef. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) og forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) representerer Norge.

På sidelinjen av dagens møteaktiviteter skal USAs president Joe Biden møte Storbritannias nye statsminister Keir Starmer i Det hvite hus.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Slottsfjellfestivalen og Trænafestivalen starter

I år deler Slottsfjellfestivalen og Trænafestivalen samme startdato, nemlig i dag. Slottsfjellfestivalen varer fram til 11. juli og finner sted i Tønsberg. Blant artistene som skal opptre er Doja Cat, Kaizers Orchestra, Astrid S og Cezinando.

På Trænafestivalen skal blant annet Gåte, Honningbarna og Stig Brenner innta scenen. Festivalen varer fram til 13. juni.

Dom faller i masserettssak mot aktivister i Dubai

Dommen faller i masserettssaken mot 84 aktivister i De forente arabiske emirater. Ifølge statsadvokat Hamad al-Shamsi er de tiltalte anklaget for å ha «etablert en hemmelig organisasjon med hensikt om å begå voldshandlinger og terrorisme» i landet.

Noen av de tiltalte er menneskerettighetsforkjempere, og en rekke menneskerettighetsorganisasjoner har fordømt rettssaken, deriblant Human Rights Watch og Amnesty.

Rettssak mot journalister i Italia

Rettssaken starter i saken som Italias statsminister Giorgia Meloni har reist mot journalistene Emiliano Fittipaldi og Stefano Feltri for ærekrenkelse.

Journalistene er beskyldt for å ha forvrengt de faktiske forhold i en artikkel som i fjor antydet at Meloni hadde forsøkt å hjelpe en venn med å vinne en offentlig kontrakt under pandemien.

Sluttspill i fotball-EM

I går spilte Spania mot Frankrike i München i Europamesterskapets første semifinale. Spania gikk seirende ut, og hvem de skal møte i finalen avgjøres i kveld. Klokken 21 møtes Nederland og England i Dortmund. England tok seg til finalen for aller første gang i 2021, men tapte mot Italia, mens Nederland har vunnet EM én gang tidligere, i 1988.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Norge bør si opp EØS-avtalen. Vi har Efta avtalen og forholde oss til. Vi må sette ned foten og ikke ...
Bjørn Ove Angvik 7 dager siden Kristiansund knyttes til Hitra og Frøya med ferje
Det er utrolig mye vassing i graut i denne saken om ferge Hitra -Aure. Hvem holder tilbake? Fylkeskommunen?  Dette kan ...
Ferger er miljøverstinger. De har et enormt energiforbruk grunnet stor vannmotstand.Elbiler som kjører fergefritt er en miljøvinner.
Terje Sundsbø 10 dager siden Fergefri E39 – forutsigbar samferdselspolitikk
Alle meningsmålinger viser at folket ønsker å reise fergefritt. Det inkluderer også de som foretrekker Romsdalsaksen, en fergefri kryssing av ...
@Terje SundsbøOg?
@Geir Ole SætremyrSvaret ditt står til stryk.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse