Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
22 september 2017 11:54
Del på Facebook
Med den nye anbudspakken forventes det at Nordmøre nå får nytt og moderne fergemateriell. «Edøyfjord» fra 2012 har vært den eneste nybygget til Nordmøre siden 1981.
Med den nye anbudspakken forventes det at Nordmøre nå får nytt og moderne fergemateriell. «Edøyfjord» fra 2012 har vært den eneste nybygget til Nordmøre siden 1981.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Møre og Romsdal fylkeskommune har nå lagt ut anbudskonkurransen for Nordmørspakken, som omfatter de fire fylkesveifergesambandene på Nordmøre: Seivika-Tømmervåg, Edøya-Sandvika, Kvanne-Røkkum og Arasvika-Hennset. Halsa-Kanestraum er ikke med i denne pakken, da denne strekningen, som er en del av E39, blir lagt ut som et eget anbud i regi av Statens vegvesen. Det nye anbudet for «Nordmørspakken» starter opp 1. januar 2020 og gjelder frem til 31. desember 2030. Fergeanbudet skulle sendes ut i vår, men ble holdt igjen i påvente av avklaring og regiontilhørighet.

Nordmøre har dessverre måtte ta til takke med mye gammelt fergemateriell gjennom mange år. Med et nye anbudet forventes det at det kommer nye og miljøvennlige ferger på strekningene Seivika-Tømmervåg og Edøya-Sandvika. De to siste nybyggene for Nordmøre har vært «Solskjel» i 1981 og «Edøyfjord» i 2012. De reisende håper at de nye fergene får utsiktsalonger på disse to fergestrekningene.

Bedre tilbud og strenge miljøkrav

Det er satt strenge krav til miljø for å sikre miljøferger på sambandene Edøya-Sandvika og Seivika-Tømmervåg. Tilbyderne konkurrerer også på ytterligere reduserte miljøutslipp og pris, sier samferdselssjef Arild Fuglseth i Møre og Romsdal fylkeskommune. I konkurransegrunnlaget blir det stilt krav om to 50 bilers ferger i sambandet Edøya-Sandvika og to 80-bilers ferger for Seivika-Tømmervåg. Fergene i disse to sambandene skal være nyere enn 10 år ved oppstart av kontrakten. Det blir også lagt opp til et bedre tilbud på helg enn det er i dag. For Kvanne-Røkkum er det krav om 50 bilers ferge. For Arasvika-Hennset er kravet en tilsvarende kapasitet som i dag (ca 30 biler).

Tilskudd fra Enova og opprusting av kaialegg

Enova bidrar med et tilskudd på inntil 55 millioner kroner til landanlegg. Vi er glade for at Enova gir støtte til realisering av miljøløsninger, og ser fram til god konkurranse i dette miljøanbudet, sier leder i samferdselsutvalget Kristin Sørheim. Møre og Romsdal fylkeskommune må i forbindelse med innfasingen av miljøferger ruste opp kaianleggene i sambandene Edøya-Sandvika og Seivika-Tømmervåg. Dette vil ha en kostnad på om lag 200 millioner kroner, sier Arild Fuglseth.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Klippfiskadagan 2023

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 1 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Terje SundsbøMoroklompen...  Det finnes vel masse info på vegvesen, eller andre instanser som filket,regjering mm... Man må vel bare lete, tenker ...
Anne Mari Sandshamn 1 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJusst precis.  Realisme... Hvordan hadde det gått med gårdsbrukene, butikkene, bedriftene og ikke minst turismen ute på de små øyene, ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnJoda, jeg kan se for meg et slikt scenario, en skyssbåt stor nok til å ta imot flere tusen passasjerer ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Anne Mari SandshamnHvordan kan jeg gi andre linker med tilsvarende innhold, når slike linker ikke finnes? Og ikke prøv å kverulere med ...
Anne Mari Sandshamn 10 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Terje SundsbøHvorfor? Er du ikke voksen nok til å svare på det du blir etterspurt? Eller er sannheten at du ikke ...
Anne Mari Sandshamn 10 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøPoenget er at siden du og RR sammeligner og påstår det er MYE verre at Gossen og Otrøya blir uten ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte