Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Per Helge Pedersen
Artikkel
09 desember 2018 11:13
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KBK spillerne hylles av Uglan på Kristiansund Stadion. Foto: NTB

Jeg har i en serie artikler gjennom flere år forsøkt å finne ut av hvorfor Kristiansund og Nordmøre har tapt så mange slag. Bakgrunnen har ofte vært passivitet og likegyldighet. Mens Ålesund og Molde har tatt en lederrolle på Sunnmøre og i Romsdal, føler jeg at Kristiansund ikke har fått samme posisjon på Nordmøre. Byen hadde en slik posisjon en gang, men det er lenge siden. Mitt spørsmål er: Når tar Kristiansund igjen på seg lederrollen på Nordmøre?

KBK viser at det nytter

Per Helge PedersenPer Helge Pedersen, fast skribent. Foto: PrivatSelvsagt har både Kristiansund og Nordmøre vunnet noen slag. Det har vi spesielt gjort når folk fra politikk og næringsliv har funnet sammen. Det er dette samspillet vi igjen må få til. Da kanskje kan vi også redde sykehuset vårt i tolvte time. Og alt det andre vi må hegne om.

Nå har Nordmøre endelig fått et fotballag igjen som kjemper i øverste divisjon – og KBK gjør det veldig bra. Kanskje politikere og andre skal lære av KBK. Dette fotballaget synes å ha en langsiktig strategi. Laget har en plan. Dette er et fotballag som har evnen til å hente gode fotballspillere – og de har evnen til å spille hverandre gode. Godt samspill gir resultater. Det gir stolthet.

Se på KBK. Se hvordan systematisk arbeid gjennom år skaper en vinnerkultur. Men skal man få til en slik kultur må det være engasjement både blant klubbledere, trenere og spillere. Da får man folk med seg. Da tennes en gnist. I dag er det mange både i byen og på Nordmøre ellers som er stolt av det KBK har fått til.

Vi har fotballspillere i verdenstoppen

Vi har mange gode fotballspillere på Nordmøre. Vi har mange fotballspillere som har og som fortsatt hevder seg helt i verdenstoppen. Se bare på de flinke fotballjentene fra Sunndal med Ada Stolsmo Hegerberg i spissen. Hun er nettopp blitt kåret til verdens beste fotballspiller! Dette er spillere som har hatt en drøm, men for å oppfylle slike drømmer må det ofres mye og det må legges ned enormt mye arbeid. De har også hatt folk bak seg – ikke minst familier med en veldig tro på seier. De har satset – og de har vunnet.

Noen misliker selvkritikk

Jeg får mange tilbakemeldinger på mine artikler. De aller fleste er veldig positive, men det er også noen som misliker at man «grafser» i gamle saker.» Se fremover», sier mange av dem som på en eller annen måte har vært ansvarlig i styre og stell i politikk og samfunnsliv. «Du må fremsnakke byen og distriktet» er en bemerkning «forsvarerne» kommer med. Jeg tror at konstruktiv selvkritikk er viktig. Lærer av sine feil kommer man som regel langt i livet.

Nordmøre har et enormt potensial

Jeg mener at jeg i alle år har vært en god ambassadør for Nordmøre. Jeg har overalt skrytt av hvilken fantastisk landsdel dette er – og hvilke muligheter Kristiansund og Nordmøre har. Men jeg blir oppriktig lei meg når jeg ser at vi har ledere i denne regionen som ikke makter å utløse det potensial som ligger der. I stedet for å ta for seg de store og samlende oppgavene, graver man seg ned i detaljer. I stedet for å bruke tid og krefter på å samle Nordmøre, er alt for mange opptatt av bagateller og sine små saker.

Vi har enormt mye vi kan samle oss om, men skal vi lykkes må nordmøringene i det minste snakke sammen. Ja , man må mer enn bare å snakke. Man må lære seg til å spille hverandre gode. Nordmøringene må lære seg samspill. Det gjelder like mye i politikk og næringsliv som i fotball.

Får vi ledere som tenker slik KBK tenker, vil supportene strømme til. Da vil Nordmøre blomstre.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse