Annonse
Annonse
Foto: Stein Watten
Foto: Stein Watten

«Førjulstidens vakreste eventyr tar deg med til lille Klaras familie på selveste julaften. Av den mystiske onkel Drosselmeyer får Klara en nydelig Nøtteknekkerdukke. På natten, mens alle andre sover, blir den magiske dukken levende, og sammen drar de ut på et eventyr fylt med fart og spenning, vakker dans og herlige overraskelser og magi! Gjør deg klar til å oppleve vakker ballett, nydelige kostymer og ekte danseglede! Og husk - alt kan skje i en magisk julefortelling...»

Dette skriver Operaen i Kristiansund om forestillingen «Nøtteknekkeren», og de har alle ord i behold.

Vi blir alle tatt med på et eventyr av det storslåtte slaget, og det formidles med nydelig dans, fantastiske kostymer, mye dramatikk, godt understøttet med fabelaktig musikk av Operaens egen sinfonietta, og en praktfull lyssetting i hver scene. «Nøtteknekkeren» er mesterlig koreografert av Catherine S. Ingebrigtsen & Amy J. Timpson Fiske.

Her fremføres nydelig ballett og dans, mange sceneskift med elegante overganger. Halsbrekkende dansetrinn, og små sjarmører som utfyller hele eventyret.Man blir underveis, opptil flere ganger, nødt til å reflektere over at så godt som alle deltagere på scenen er amatører, med barn og ungdom fra Operaens Ballettsenter. 

Det er smått utrolig, at lille Kristiansund skal ha et så bunn solid og sterkt voksende kulturliv. Man skulle tro det var litt naturstridig. Det hersker ingen tvil om at Operaen i Kristiansund er et «flaggskip» av en drivkraft i regionens kulturliv, også for barn og unge.

Det er altså ikke alt som dreier seg om opera, i «Operaen i Kristiansund»!

Likevel blir det et lite skår i gleden, noe man fikk et inntrykk av opptil flere ganger underveis i forestillingen – disse barna, og denne ungdommen, og denne kulturbæreren, trenger og fortjener en mye større scene! 

Vel blåst! 

PS: Det er fremdeles fire forestillinger igjen i Festiviteten.

Løp og kjøp, folkens!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Kalender Gjenreisningsbyen Kristiansund
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte