Annonse
Annonse
Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune

I en pressemelding fra Kristiansund kommune ved Askill Sandvik, fungerende kommuneoverlege, orienteres det om at Badeland og Idrettshallen muligens kan åpnes i neste uke.

Atlanterhavsbadet og Idrettshallen har vært stengt siden 24. januar grunnet funn av Legionalla pneumophilia i anlegget. Denne typen legionella kan medføre sykdom hos mennesker. Vannprøver viste forhøyet konsentrasjon av denne bakterien en del plasser i Idrettshallen, men også lavere konsentrasjon noen steder i Atlanterhavsbadet, men ingen funn av Legionella i bassengene.

Les også: Stenger badeland og idrettshall etter funn av legionellabakterier

Utbruddet har sannsynligvis startet i Idrettshallen, men hele anlegget har felles rørsystem, noe som medfører at alle områder må behandles.

Stor innsats

Arbeidet med Legionella- bekjempelsen har vært preget av stor innsats og engasjement og involverte parter har under hele prosessen samarbeidet med eksperter og har hatt tett dialog med Folkehelseinstituttet.

– Det har blitt gjort omfattende tiltak. Etter to varmebehandlinger og klorbehandling av dusjhoder ble Legionella fjernet på flere lokalisasjoner, men noen vannprøver viste fortsatt oppvekst av Legionella. Det ble derfor besluttet å utføre kjemisk rensing av hele anlegget, noe som ble gjort denne helga, en sterk og effektiv rensing av rørsystemet som samtidig er miljøvennlig i og med at den kun fjerner biofilm/bakterier og ikke er skadelig ellers.

Nye vannprøver

Det blir tatt nye vannprøver i dag 4. februar fra 18 ulike steder rundt i Idrettshallen og Badeland. De endelige svarene på disse vil foreligge mandag 11. februar. Dersom disse prøvene er akseptable vil Atlanten Idrettspark åpne igjen, skriver kommuneoverlegen videre i pressemeldingen.

I samme pressemelding opplyses det også om at det jobbes med ulike forebyggende tiltak for å hindre ny smitte og tilbakefall. Det vil bli utført månedlige kontroller i det nærmeste året.

Oppdatering i saken vil bli gitt etter lunsj den 11. februar 2019.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte