Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
25 februar 2019 11:02
Del på Facebook
Rødt Kristiansund med interpellasjon om å få bystyret i Kristiansund til å oppfordre kommunestyrene, de politiske partiene, fagforeningene, interesseorganisasjonene, næringslivet, nordmøringer, sunnmøringer og romsdalinger til å gjennomføre en times politisk streik tirsdag 9.april fra kl. 12.00 – 13.00. Partiet Rødt her representert med deler av styret: Fra venstre til høyre: Ildrid Melbye, Stein Kristiansen, Kitty Williams, Sigve Torland, Sidsel Holm Frøseth og Ståle Melby. Ikke tilstede: Mattis Himo. Foto: Anne Berit Heggem
Rødt Kristiansund med interpellasjon om å få bystyret i Kristiansund til å oppfordre kommunestyrene, de politiske partiene, fagforeningene, interesseorganisasjonene, næringslivet, nordmøringer, sunnmøringer og romsdalinger til å gjennomføre en times politisk streik tirsdag 9.april fra kl. 12.00 – 13.00. Partiet Rødt her representert med deler av styret: Fra venstre til høyre: Ildrid Melbye, Stein Kristiansen, Kitty Williams, Sigve Torland, Sidsel Holm Frøseth og Ståle Melby. Ikke tilstede: Mattis Himo. Foto: Anne Berit Heggem
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rødt Kristiansund ønsker en bred politisk streik med krav om å stoppe nedskjæringene i helseforetaket, nedlegging av helseforetaket og bevaring av lokalsykehusene i Møre og Romsdal. Partiet henviser til begrepet «nødverge» som et siste våpen når alt annet er prøvd. 

Som våpen foreslås en politisk streik, hvor Rødt Kristiansund har sendt inn en interpellasjon til Kristiansund kommunestyre, hvor de ber bystyret i Kristiansund om å oppfordre kommunestyrene, de politiske partiene, fagforeningene, interesseorganisasjonene, næringslivet, nordmøringer, sunnmøringer og romsdalinger til å gjennomføre en times politisk streik tirsdag 9.april fra kl. 12.00 – 13.00

Se interpellasjonen i sin helhet nedenfor:

INTERPELLASJON FRA RØDT TIL BYSTYRET I KRISTIANSUND 5.MARS 2019

I Herman Døhlens vei ligger det pulserende hjerte og kanskje den viktigste byggeklossen i vårt samfunn ut mot havet.

Utallige ganger har vi stilt opp til forsvar for vårt sykehus. Alle fakkeltog og demonstrasjonstog har blitt møtt med skuldertrekk og en slags understatement og raljering om at aksjonistene går vel lei en dag. Utallige ganger har folkeflertallet på Nordmøre blitt beskyldt for å ikke gi seg og for å ta omkamp på lovlige fattede vedtak. Alt hva som har blitt sagt og skrevet fra vår side har havnet i papirbøtta for arkivering.

Folket har blitt møtt med en utmattelseskrig mot de som vi ha et sykehus med akutt og føde, eller med andre ord, en garantist for helse, liv og sikkerhet. Et sykehus vi kan nå innenfor "den gyldne timen", som er avgjørende for nettopp livet. Det uvurderlige livet, som det ikke kan settes noen prislapp på.

Vi står på oppløpssiden av vår kamp og vi skal vinne. Helsepolitikken kan ikke overlates til en statsråd og et helseforetak som har mistet all troverdighet.

Vi skal ha tilbake makta over helsepolitikken med krav om nedleggelse av helseforetaksmodellen og bevaring av lokalsykehusene i Møre og Romsdal.
De som vil delta i denne kampen må melde seg på nå. Mer uthaling og ettergivelse vil bare gi ledelsen i helseforetakene enda større pågangsvilje til å ignorere folkeviljen.

I folkeretten har vi et begrep som heter nødverge, et våpen som er vårt siste våpen når alt er prøvd. I dag ber vi om tilslutning til bruken av nødverge i form av en politisk streik for å vinne denne kampen.

Vi må løfte denne kampen fra fakkeltog og demonstrasjonstog til et nivå hvor vi bruker vår samfunnsmakt i nødverge mot overgrep.

Vi skylder dette til de som bygde opp denne delen av Møre og Romsdal. Vi skylder dette til oss selv, for at vi skal gå rakrygget inn i framtiden og for at generasjonene som følger etter oss skal finne veien til hjertet i vår by Herman Døhlens vei 1.
Sykehuset i Herman Døhlens vei 1 skal stå som en bauta over vår seier.

Rødt Kristiansund ber om tilslutning til følgende:

Bystyret i Kristiansund oppfordrer kommunestyrene, politiske partiene, fagforeningene, interesseorganisasjonene, næringslivet, nordmøringer, sunnmøringer og romsdalinger til å gjennomføre en times politisk streik tirsdag 9.april fra kl. 12.00 – 13.00.

Forslag til aksjonsgrunnlag:

STOPP NEDSKJÆRINGENE I HELSEFORETAKENE
LEGG NED HELSEFORETAKSMODELLEN
OPPRETTHOLD LOKALSYKEHUSENE I KRISTIANSUND, MOLDE, VOLDA OG ÅLESUND

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse