Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
28 februar 2019 10:26
Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rundt 50.000 personer lever av sosialhjelp uten andre inntekter i Norge. Barnefamilier får utbetalt mest, men utbetalingene varierer med familiesituasjon.

Av om lag 132.000 sosialhjelpsmottakere i 2017, var det 50.000 personer som levde av sosialhjelpen alene, uten å ha annen trygd eller pensjon i tillegg, fremgår det av tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det ble i alt utbetalt i overkant av 3,4 milliarder kroner i sosialhjelp til denne gruppen. Hver mottaker fikk i gjennomsnitt 10.500 kroner per måned. Det er rundt 1.300 kroner mer enn gjennomsnittet blant alle sosialhjelpsmottakere i 2017.

I gruppen som levde bare av sosialhjelp, varierer utbetalingene med mottakernes familiesituasjon. Mottakere med barn får mer utbetalt enn mottakere uten barn.

I tillegg er det forskjell mellom utbetalingene til enslige forsørgere og par med barn. Enslige forsørgere får i snitt utbetalt 12.800 kroner per måned, mens par med barn i snitt får omtrent 15.500 kroner.

Dette kan tyde på at det er mindre forskjell mellom enslige og pars levekostnader enn den statlige satsen tilsier, bemerker SSB.

85 prosent av landets kommuner inkluderer barnetrygd som en del av mottakers inntektsgrunnlag før de beregner sosialhjelpsutbetalingen, og 90 prosent inkluderer kontantstøtte. Tilsvarende var det 14 prosent av landets kommuner som inkluderte barns inntekt i beregningsgrunnlaget for utmåling av stønad.

Om lag 21.500 barn forsørges av en sosialhjelpsmottaker som lever av sosialhjelp alene. 14.000 av disse bor i en kommune der barnetrygden inngår som en del av mottakers inntekt.

Oslo har de høyeste gjennomsnittlige utbetalingene i landet, med 12.300 kroner i måneden per mottaker. Andre store byer som Bergen, Trondheim og Stavanger ligger også i toppen.

Små kommuner utbetaler mindre, i snitt mellom 7.700 kroner og 8.800 kroner.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 1 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 15 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 21 timer siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 22 timer siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte