Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
29 mai 2019 13:38
Del på Facebook
Partisekretær Kjersti Stenseng sier at Arbeiderpartiet må vurdere i hvor stor grad partiet skal delta på Arendalsuka, dersom Alliansen og SIAN får delta. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Partisekretær Kjersti Stenseng sier at Arbeiderpartiet må vurdere i hvor stor grad partiet skal delta på Arendalsuka, dersom Alliansen og SIAN får delta. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Partisekretær Kjersti Stenseng i Ap truer med Arendalsuke-boikott etter at Alliansen og SIAN fikk klarsignal til å delta. – Feil vei å gå, sier Alliansen-leder.

I forrige uke bestemte Rådet for Arendalsuka at partiet Alliansen, med leder Hans Lysglimt Johansen, samt Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) får delta med arrangement og stand under uka. Folkebevegelsen mot innvandring (FMI) har imidlertid fått nei.

Kjersti Stenseng truer nå med full boikott eller kraftig nedjustering av Arbeiderpartiets deltakelse under uka, skriver Dagbladet.

«Demokratiets dansegulv»

– Arendalsuka presenterer seg selv som et «demokratiets dansegulv». Da kan man ikke treffe vedtak som i praksis innskrenker andres mulighet til å delta. Alliansen står for ytringer og holdninger som fremmer hat mot enkeltgrupper og begrenser dermed friheten for andre, sier Stenseng til avisa.

Partisekretæren mener også at SIAN bør nektes deltakelse, men er fornøyd med at Rådet for Arendalsuka har sagt nei til FMI.

SV reagerer også på at SIAN og Alliansen får delta. Partileder Audun Lysbakken mener Arendalsuka må følge Arendal SVs krav om å snu og si nei.

– Vi prioriterer årets Arendalsuke høyt. Om ikke denne kritikken blir lyttet til, må vi gjøre en ny vurdering av det, sier Lysbakken til NTB.

– Beklagelig

Det er ikke bare Arbeiderpartiet og SV som har reagert på at Alliansen og SIAN får delta. Organisasjonen Refugees Welcome Norway opplyser til NRK at de har bestemt seg for å ikke delta på politikkuka etter at dette ble kjent. Onsdag kveld opplyste også Attac, Latin-Amerikagruppene i Norge, Afghanistankomiteen, Norges Sosiale Forum og Palestinakomiteen i Norge at de også trekker seg fra Arendalsuka hvis Alliansen og SIAN får delta.

Partileder Hans Lysglimt Johansen i Alliansen understreker overfor NTB at partiet er helt fredelig og sier at Ap-trusselen om boikott er beklagelig.

– Det er feil vei å gå, alle vet dette. Alle må vi anstrenge oss for å gi hverandre ytringsrom, ikke ta fra hverandre ytringsrom, sier Johansen, som tidligere blant annet har hevdet at «Høyre er kuppet og kontrollert av jødiske interesser» og kalt holocaust «et propagandagrep».

– Men vi påpeker noen sannheter som noen opplever som ubehagelige eller krenkende, sier han til NTB.

Ber om nytt møte

Rådet for Arendalsuka, som bestemte at Alliansen skulle få delta i den politiske uka, var delt i sin avgjørelse, men rådet tillater Alliansen og SIAN med henvisning til ytringsfrihetens vide rammer.

Distriktssekretær for LO i Agder, Agnes Norgaard, skriver på Facebook at hun har bedt om et nytt møte i rådet.

Leder Robert C. Nordli i rådet for Arendalsuka opplyser til Dagbladet at det ikke er tatt stilling til når det blir avholdt et nytt rådsmøte.

Arendalsuka arrangeres i år fra 12. til 17. august. Her samles aktører fra politikk, samfunns- og næringsliv til debatter og ulike arrangementer.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse