Annonse
Annonse
Vindkraftutbyggingen har lenge vært en omstridt sak på Frøya, og det har blitt arrangert gjentatte demonstrasjoner mot utbyggingen. Her fra en demonstrasjon i april. Foto: Ronny Teigås / NTB scanpix
Vindkraftutbyggingen har lenge vært en omstridt sak på Frøya, og det har blitt arrangert gjentatte demonstrasjoner mot utbyggingen. Her fra en demonstrasjon i april. Foto: Ronny Teigås / NTB scanpix

Etter å ha truet vindkraftmotstanderne med millionkrav, rettet Trønderenergi tirsdag erstatningskrav mot Frøya kommune på 693.000 kroner, skriver Adresseavisen.

Saken ble først omtalt av Hitra-Frøya.

Energifirmaet krever å få dekket sakskostnader tilknyttet kommunens byggestopp, påfølgende behandling hos Fylkesmannen og omgjøringsbegjæringen til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

De 693.000 kronene er fordelt på 478.800 til klageprosessen og 214.200 i forbindelse med omgjøringsbegjæringen.

– Frøya kommunes behandling av denne saken har vært klanderverdig. Til tross for at kommunen aldri har utfordret gyldigheten av konsesjonsvedtaket, har den forsøkt å stanse utbyggingen av vindkraftverket ved bruk av sin planmyndighet, skriver advokatfirmaet Thommesen AS i klagebrevet på vegne av Trønderenergi.

Ordfører i Frøya, Berit Flåmo (Ap), hadde ikke sett kravet da Hitra-Frøya tok kontakt, og ønsket ikke å kommentere det nærmere.

Forrige uke sa Trøndenergi at de vurderte søksmål mot enkeltpersoner etter at vindkraftmotstandere har arrangert gjentatte demonstrasjoner mot utbyggingen.

Blant annet har nærgående demonstranter i byggeområdet gjort at arbeidet har blitt forsinket flere ganger, ifølge energifirmaet.

Tidligere denne måneden tok personer seg inn i området der vindturbinene blir bygget. Ifølge NRK virket det som at målet var å dekke overvåkingskameraene med søppelsekker. Det skal den siste tiden ha vært flere slike episoder, som har blitt anmeldt.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte