fbpx
Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
Redaksjonen
30 november 2019 16:30
Swimrun ved Hauggjegla fyr: Foto: Wigdis Wollan
Swimrun ved Hauggjegla fyr: Foto: Wigdis Wollan
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SMØLA: Atlanterhavsuka på Smøla har i løpet av de to siste årene befestet sin posisjon som et av Nordmøres vakreste og mest ekstreme idrettsarrangement. Swimrun, triatlon og padling arrangert helt ute i havgapet, med Smøla og storhavet som kulisser, har lokket deltakere fra hele landet til øykommunen.

Tidspunkt for neste års arrangement klart

–  Merk av datoene 06.-08. august 2020 i kalenderen allerede nå, sier gjengen som planlegger sommerens råeste arrangement. 

For til sommeren tar Atlanterhavsuka arrangementet et hakk videre. I 2020 skal Atlanterhavsuka komprimeres, og det blir dermed swimrun på torsdag, padlemaraton på fredag og triatlon på lørdag. På denne måten blir Atlanterhavsuka enda mer ekstrem for utøvere som deltar i alle øvelser, og kampen om tittelen Atlanterhavskonge og Atlanterhavsdronning blir en real styrkeprøve. 

– Vi velger å gjøre det på denne måten, både på bakgrunn av ønsker og tilbakemeldinger fra tidligere deltakere, og med tanke på at enda flere lettere kan prioritere å ta en langhelg på Smøla med et slikt opplegg. Dette tror vi blir bra!

Lavterskel og bredde

Gjengen som står bak arrangementet, ønsker også å gjøre Atlanterhavsuka enda mer tilgjengelig for alle. I 2020 åpnes det for at lag kan melde seg på både enkeltøvelser og hele Atlanterhavsuka. 

– Vi har tidligere hatt en egen klasse for bedriftslag. Nå utvider vi lagdelen av Atlanterhavsuka, og håper så klart på å få med flere deltakere på denne måten. Her kan vennegjenger gå sammen og melde seg på.

– For oss er det er viktig at Atlanterhavsuka, i tillegg til å bli enda råere, også beholder profilen som et breddearrangement. Her skal man kunne stille opp selv om man ikke er topptrent idrettsutøver. Atlanterhavsuka er for alle, understreker styreleder Anders Hermstad.

SwimrunI 2020 skal Atlanterhavsuka komprimeres, og det blir dermed swimrun på torsdag, padlemaraton på fredag og triatlon på lørdag. Foto: Kjell Jøran Hansen

Kommet for å bli

Atlanterhavsuka har i år samlet troppene og planlegger nå i treårsperspektiv. Minst.

– Vi har et handlingskraftig styre, og en fantastisk flokk med dyktige frivillige med oss. I tillegg har Smøla kommune signalisert at Atlanterhavsuka er i tråd med kommunens målrettede satsing på naturbasert reiseliv. Vi håper og tror at også lokalt og regionalt næringsliv har lyst til å være med oss videre i satsinga på arrangementet.

– Med alt dette på plass, tenker vi helt klart at Atlanterhavsuka er et kommet for å bli.

Vi har allerede spikret datoer for de neste tre årene. Fra 2020 skal Atlanterhavsuka alltid finne sted første uka i august, fastslår Hermstad.   

Påmeldingen til Atlanterhavsuka 2020 åpner 10. januar på www.atlanterhavsuka.com, så her det bare å sette i gang treningen fram mot sommerens vakre ekstremeventyr på Smøla.  

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

I Stortinget stemte Frp, SV og Sp 14. mai i fjor, sammen for et forslag om å bevare fødeavdeling i ...
Enda en nærsynt moldenser... Det er øyelegesenter den gjengen burde fått påstandert der sørpå. De er jo blinde. Det blir ...
FRP vil stoppe all infrastruktur i fylket, og ta vekk 20- tals milliardar statlege investeringskroner i Møre og Romsdal. Opera ...
For noe vrøvl fra Kjølmoen igjen, AP kunne ha redusert takstene de doblet i fylket gjentatte ganger, etter at Frp ...
Lama Vik 5 dager siden Møreaksentoget går 13 september!
Frank. I staden for å ta invisteringane ut av fylket– kan du ikkje heller jobbe for å få ned bompengane? ...
"Og for de av oss som er mer opptatt av faktiske resultater enn av det politiske spillet, så er det ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 166 comments
  • Lars Svein Valderhaug 110 comments
  • Lama Vik 36 comments
  • Jan Rune Haukvik 30 comments
  • Vidar Hölm 24 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte