Annonse
Annonse
Falk Øveraas, Fylkestingsrepresentant Møre og Romsdal Høyre
Falk Øveraas, Fylkestingsrepresentant Møre og Romsdal Høyre

Svar til Marit Nerås Krogsæter sitt innlegg «Manglande visjonar for det regionale kulturlivet» publisert 19. august 2020.

Av: Falk Daniel Øveraas, Fylkestingsrepresentant Møre og Romsdal Høyre

Senterpartiet roper etter mer midler til kultur, samtidig kaster fylkeskommunen penger etter konsulenter for å få vite ting vi allerede vet.  

Marit Nerås Krogsæter fra Senterpartiet skrev i et innlegg om at Regjeringen hadde manglende visjoner for kulturen og at midlene ikke strakk til. Så er også det å sitte som posisjonspolitiker på fylkestinget, samtidig som man er i opposisjon nasjonalt er en enkel jobb – når ting ikke går bra, da skyldes det på Regjeringen over en lav sko. Løsningen på alle problemer ser ut til å være større overføringer fra staten. Selv mener jeg Stortinget burde holde pengesekken tett til brystet når man ser den hodeløse pengebruken vi er vitne til i fylkeskommunen.

Et godt eksempel fra Kultur- næring og folkehelse er på møtet i februar da vi fikk presentert rapporten Ringverknadsanalyse for kulturfeltet 2019 - del II utført av Samfunnsøkonomisk analyse AS. En rapport til den nette sum av 500.000kr. Analysen skulle vise i hvilken grad Teatret Vårt, Moldejazz, Bjørnsonfestivalen, RaumaRock, Norsk fjellfestival Terminalen Byscene, Fjord Cadenza-festivalen og Parken kulturhus har samfunnsmessig og økonomisk verdi for fylket. Her har vi altså brukt en halv million på konsulenter for å blant annet få vite at kulturen bidrar til store ringvirkninger. Dette er noe alle som har vært på festival eller konserter er meget klar over. Vi har nå kastet 500.000 kulturkroner ut av vinduet – herav penger vi faktisk kunne brukt på kultur. Da blir det også umusikalsk å rope etter mer penger fra Regjeringen.

Om man går inn og leser denne rapporten er dette i korte trekk en mindre spørreundersøkelse og en økonomisk analyse som med enkelthet kunne vært utført av studenter som en bachelor- eller masteroppgave. Fremover burde også fylkeskommunen bruke våre egne studenter i fylket til slike oppgaver fremfor å betale svindyre konsulenter. Selv om vi er en del av et gigantisk byråkrati kan vi av og til gjøre saker på enkleste og mest fornuftige vis. Om vi skal spørre staten om flere kroner til kultur – ja da må vi vise at vi faktisk prioriterer kulturen med de pengene vi har.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte