fbpx
Annonse
Annonse
Steinar H. Høgsve. Foto: Jan Bilit Hagen
Steinar H. Høgsve. Foto: Jan Bilit Hagen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Når Helse Møre og Romsdal nå ser ut til å dra i nødbremsen og stoppe prosjekt sykehus på Hjelset for andre gang, kan det bare være én utgang på saken: stopp skandaleprosjektet.

Når man for andre gang får bevis på at dette prosjektet ble satt i gang etter prinsippet «tenk på et tall», burde det ringe noen bjeller både her og der. Etter at prislappen ble for høy første gang, ble prosjektet nedskalert. Dette førte til at mange lurte på om dette prosjektet i det hele tatt kunne oppfylle ønskedrømmen om at et potensielt nytt sykehus skulle kunne romme alle funksjoner for de eksisterende sykehus i Kristiansund og Molde, det skulle sågar bli bedre.

I andre runde kommer altså beskjeden i dag, fra adm. dir., om at han foreslår å stoppe prosjektet for andre gang. Dette må være det endelige bevis på at fellessykehuset på Hjelset, slik det er planlagt nå, rett og slett ikke er liv laga.

Uansett utfall i styret er det sannsynligvis bare to mulige utganger:

  1. Man får låne mer penger, hvilket er mer enn tvilsomt
  2. Sykehuset må nedskaleres enda mer for om mulig komme inn i den økonomiske ramma som er lagt.

Blir det alternativ 2 forsvinner hele grunnlaget for fellessykehus bort. Det er ingen mulighet for at enda færre kvadratmeter skal kunne oppfylle kriteriet om at et nytt sykehus skulle bli minst like bra som de to gamle sykehusene hver for seg.

Den siste ukas bombe om at helseforetaket vil samle fødetilbudet i Molde stikk i strid med et stortingsvedtak er komplett uforståelig, all den tid helseforetaket selv i årevis har sagt at Molde sykehus er så elendig vedlikeholdt at det nærmest er helsefarlig å oppholde seg der.

Det er ingen som er uenig i at Molde trenger et nytt tilbud. Det må vi ikke glemme i kampens hete.

Det eneste fornuftige vil nå være å beholde to sykehus med akutt og fødetilbud. Sats på det godt vedlikeholdte sykehuset i Kristiansund, bygg ut hvis nødvendig, og sørg for et langt mindre sykehus på Hjelset for Molde. Det er allerede brukt minst 600 millioner på planlegging. Det burde holde. Ny vei blir det også.

Av: Steinar H. Høgsve,
Nestleder Kristiansund senterparti

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte